buna ziua , am si eu nevoie de niste raspunsuri sotul meu a intrat in somaj din octombrie 2011iar la sf lunii ianuarie 2012 a incercat sa se angajeze , nu i au placut conditiile de munca la firma respectiva a stat 2 zile si a plecat nu a intrerupt somaj pentru ca nu a semnat nici un contract de munca dar angajatorul la declarat la itm inca din prima zi in care a venit . in momentul de fata este angajat cu acte in regula la o alta firma ,a incetat somajul dar cei de la somaj ne pun sa platim luna februarie inapoi deoarece primul angajator unde a stat 2 zile nu ii incheiase inca socotelile nici in luna martie . i au incetat activitatea cu 24.03 au spus ca nu l au trecut la pontaj cu nici o zi dar cei de la somaj ma pun oricum sa platesc 1 luna si 2 zile inapoi oricum , trebuie sa platesc oricum daca el nu a obtinut venituri adica nici nu a fost prezent la munca a stat acasa
1. Sesizarile la ITM se fac in scris si nu telefonic ...
2. Nulitatea c.i.m. se constata prin acordul partilor, iar daca părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească (art.57 alin.6 si 7 C.mun.). In acest sens, ITM-ul a avut dreptate cand v-a indrumat catre instanta de judecata.
3. De la 01.01.2011 nu se mai depun acte la ITM, asa ca nu vad cum sa apareti in pontajul depus la ITM in 2011 trecut cu zero ... :slap:
4. Transmiterea de date eronate prin REVISAL este sanctionata cu amenda de la 3500 la 5000 lei
Valeriu,
5. Despre faptul ca sunt indrumati catre instanta de judecata, ar fi ceva de spus si posibil pe un topic separat decat acesta ... si sunt sigur de ce afirm ..:yes:
am si eu o intrebare...incepand cu luna martie am intrat in somaj iar ieri 09.04.2012 mi-am gasit servici,astazi am fost la itm si mi-au dat repartitia cu data de 13.04.2012 dar angajatorul s-a sucit...practic nici nu m-am angajat,nu am semnat nimic,nu am dus nici un act...pot sa-mi reiau somajul? pe 13 ar fi trebuit sa-mi faca angajarea dar nu mai vrea,ma gandesc sa nu fie probleme pentru ca mi-au dat repartitia...dar atat timp cat nu mi-a facut angajarea,nu am semnat nimic....ar trebui sa iau somaj in continuare...la itm mi-au spus ca o sa iau pana pe 12 dar asta inainte sa aflu ca nu ma mai angajeaza
1. Nu ITM v-a dat dispozitia de repartizare ci Agentia de Somaj (AJOFM).
2. Dispozitia de repatizare nu este obligatorie pentru angajator si nu tune locul unui contract individual de munca.
3. Va duceti inapoi la Agentia de Somaj, le restituiti disp[ozitia de repartizare si le spuneti ca angajatorul nu va mai angajeaza si va reluati indemnizatia de somaj.
4. Vedeti ca pe dispozitia de repartizare este un loc unde angajatorul trebuie sa scrie motivul pentru care nu va angajeaza.
ar trebui sa fac plangere la itm la tulcea de unde este angajatorul iar eu sunt din mangalia , mai bine platesc inapoi o luna la somaj si gata dar problema este ca la somaj au nevoie de cim ca sa il inregistereze eu deja am ametit nici nu mai stiu ce sa mai fac X-(
Completare revisal
Zita P.
Am o incetare de contract conf art,61 lit.1.
Angajatul lipseste nemotivat incepand cu data de 05.06.2010.
Dupa intocmirea actelor de cercetare disciplinara ... (vezi toată discuția)