avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intreprindere individuala: titularul trebuie sa o ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intreprindere individuala: titularul trebuie sa o infiinteze personal?

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca a infiintat cineva o Intreprindere Individuala, si, daca da, am cateva intrebari/nelamuriri, avand in vedere ca informatiile furnizate de ORC sunt putin vagi.

1. Titularul trebuie sa mearga personal? Sau poate fi reprezentat ca si in cazul SRL-urilor printr-o imputernicire, sau delegatie avocatiala?

2. Este nevoie de statut/ act constitutiv?

3. Poate da specimenul de semnatura in fata notarului si nu in fata directorului ORC? Intreb pentru ca in informarea lor nu apare aceasta posibilitate ca in cazul administratorului de SRL ...

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 15:01, 9 Aprilie 2012
Pentru o intreprindere individuala nu se intocmeste un statut/ act constitutiv, la depunerea dosarului poate merge un mandatar sau avocat, iar specimenul de semnatura se poate da si in fata unui notar public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere pfa prin avocat nyusziful nyusziful Buna ziua, se poate infiinta un PFA prin avocat? Adica persoana care doreste PFA ul se afla in strainatate, si doreste sa il infiinteze, dar deocamdata nu ... (vezi toată discuția)
Sediu pfa la aceiasi adresa la care are sediul un srl? adela05 adela05 1. Pot sa am sediul unui PFA la aceiasi adresa la care are sediul un SRL? 2. La PFA am nevoie de capital social? Dar de act constitutiv? 3. La PFA sunt ... (vezi toată discuția)
Adaugare administrator srl geo240585 geo240585 Buna ziua, Daca ma puteti ajuta as dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru a mai adauga un administrator la un SRL si ce costuri implica. Multumesc (vezi toată discuția)