avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... diferente intre bilantul contabil si cel publicat pe ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

diferente intre bilantul contabil si cel publicat pe site-ul mfinante

Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra
1.. Daca o societate declara ca bilanturile publicate pe mfinante.ro nu sunt reale, iar ultimile acte aduse de societate lichidatorului nu sunt asemanatoare cu cele publicate, pe care din acestea ar trebui sa le ia in considerare lichidatorul?
2. Ce risca un asociat sau contabilul societatii, daca refuza sa predea actele contabile lichidatorului, mai bine zis declara ca nu le detine, desi acesta este in posesia lor?
3. Cum se poate radia o societate dizolvata de drept, la care s-a numit lichidator,daca s-au achitat toate declaratiile de creanta primite de lichidator, insa lichidatorul nu a primit documentele contabile ale societatii si nu poate efectua lichidarea patrimoniului si nici bilantul de inchidere a lichidarii?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: SIMA LAURA , utilizator 23:55, 30 Noiembrie 2008
Raspunsul il gasiti in:

Legea 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 672 din 27/07/2005
Legea nr. 82/1991, legea contabilitatii, republicata 2008, versiune integrala. Republicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 454 din 18/06/2008.
Legea privind procedura insolventei, legea nr 85/2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei partea I nr 359/21.04.2006.
1. Administratorul social trebuie sa produca dovada ca acele situatii de pe pagina mfinante.ro sunt eronate ( nu e neaparat exclus). Lichidatorul poate obtine de la DGFP copia bilantului contabil depus de societate, la fel poate obtine o copie dupa acest bilant si de la ORC.
Daca administratorul social depune alt bilant la lichidator decat cele depuse la DGFP , se face vinovat de fals si uz de fals si tinere de evidenta contabila dubla.
2. Indiferent ce declara administratorul social, el avea obligatia sa detina evidenta contabila a firmei - simplul fapt ca declara el ca nu le gaseste nu-l absolva de aceasta vina de a nu le preda. Risca plangere penala, deoarece este obligat sa le detina si sa le predea. In plus, se va alege cu o sentinta de antrenare a raspunderii patrimoniale pentru datoriile neacoperite ale firmei in faliment, facandu-se vinovat de neindeplinirea obligatiei privind tinerea corespunzatoare a contabilitatii.
3. Cred ca faceti o CONFUZIE. Mai documentati-va si reformulati intrebarea...daca e vorba de declaratii de creanta nu poate fi vorba de dizolvare simpla ci de faliment. Adica eu banuiesc ca initial societatea s-a dizolvat dar unii creditori au cerut declansarea insolventei, astfel ca s-a intrat in procedura prevazuta de legea 85 in loc sa se faca lichidarea pe legea 31.
Totusi daca in cadrul procedurii au fost achitati toti creditorii de pe tablou, ar trebui ca administratorul social sau lichidatorul sa ceara instantei - judecatorului -sindic inchiderea procedurii. In temeiul acestei sentinte de inchidere a procedurii, societatea se va radia. Sentinta se va comunica din oficiu si la ORC si la DGFP si astfel se finalizeaza problema.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Referitor la punctul 3, revin cu urmatoarea explicatie:
Societatea nu se afla sub incidenta legii 85/2006, este dizolvata conform art. 237 din legea 31/1990, insa nu s-a radiat din oficiu de ORC si s-a numit lichidator la solicitarea DGFP. DGDP a trimis lichidatorului declaratia de creanta. Administratorul nu doreste sa predea actele contabile ale societatii, insa achita toate datoriile acesteia, inclusiv onorariul. In acest caz cum se poate cere radierea de la ORC, avand in vedere ca lichidatorul nu poate sa efectueze lichidarea patrimoniului, distribuirea capitalurilor si bilantul de lichidare, insa nici nu poate sa treaca societatea in insolventa, deoarece aceasta nu mai are datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere faliment procedura simplificata -nejustificat SIMA LAURA SIMA LAURA Va rog sa ma ajutati, am o situatie mai ciudata. In ianuarie 2009 am fost numita lichidator de ORC la o societate care fusese dizolvata. Apoi conform ... (vezi toată discuția)
Recurs dizolvare societate lorefaur lorefaur Buna dimineta, Ma puteti ajuta va rog cu un model de recurs impotriva unei sentinte de dizolvare a societatii in baza art.237 alin.1 , lit.c din Lg.31/1990. ... (vezi toată discuția)
Inchidere srl cu datorii miki72 miki72 Buna ziua, Sunt administrator la un SRL care inregistreaza datorii catre bugetul asigurarilor sociale si bugetul de stat. As dori inchid firma insa nu cred ... (vezi toată discuția)