avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FISA DE LICHIDARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FISA DE LICHIDARE

Buna ziua.
Inchid un contract de munca pe data de 17.04.2012 si vreau sa stiu daca este normal ca in fisa de lichidare sa apara sumele datorate de clientii in litigiu si facturile neacoperite in ,, DEBITE DATORATE DE CATRE MINE CATRE SOCIETATE ".

Exemplu :

DEBITE NELICHIDATE
Natura debitului Suma datorata Semnatura responsabilului
Creante neincasate 15000 lei
Clienti in litigiu 120000 lei



Multumesc frumos, si astept raspunsurile d-voastra.

Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
gaben11, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:59, 9 Aprilie 2012
in legislatia muncii nu exista reglementari referitoare la fisa de lichididare. In general fisa de lichidare se refera la bunurile cu titlu de inventar acordate angajatului, precum si la avansuri sau alte drepturi materiale de care a beneficiat acesta pentru perioada in care a fost angajat.
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
In fisa de lichidare , daca se inticmeste, trebuie sa apara debitele salariatului fata de angajator si nicidecum ale clientilor fata de angajator ...

Prin urmare, acele debite la care va referiti in mesaj nu au niciun efect juridic fata de angajatul care isi inceteaza raportul de munca.
multumesc pentru raspunsuri.

Cum recuperez garantiile financiare retinute din salarii si restul de plata pana la inchiderea contractului de munca ?
Potrivit Legii nr.22/1969, art. 16 alin.1, garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime. Unitatea este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre banca sau Casa de Economii si Consemnatiuni in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.

Sesizati ITM-ul si/sau promovati o actiun in instanta pentru refuzul angajatorului de a va restitui garantia oprita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajator dificil ionutbudur ionutbudur Buna ziua,sotia mea este in CCC, angajatorul o pune sa semneze fisa de lichidare ea fiind angajata pe postul de gestionar si sia cerut garantiile lunare ce le ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie gestionar dumidumy dumidumy BUNA ZIUA, AM LUCRAT APROXIMATIV 3 ANI LA O FIRMA DE ELECTRONICE PE POSTUL DE CONSULTANT VANZARI/GESTIONAR, IN FIECARE LUNA MI S A OPRIT GARANTIE,CONFORM ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz/garantie materiala alexia deacu alexia deacu Buna ziua! am si eu o mica intrebare:daca pe data de 11 mai a.c. mi-am dat demisia,in cat timp este obligat angajatorul sa-mi elibereze fisa de ... (vezi toată discuția)