avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical pentru ingrijire copil cu handicap ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical pentru ingrijire copil cu handicap grav

Sunt mama unui baiat autist in virsta de 8 ani si jumatate.Conform legii 448/2006 ,art .12, am dreptul la concediu medical pentru ingrijire copil bolnav pentru afectiuni intercurente precum si pentru recuperare,reabilitare.
Ma intereseaza care este modalitatea de acordare a cm pentru recuperare,reabilitare precum si durata durata acestui concediu medical intrucit medicul specialist nu are cunostinta de acest lucru.Am intrebat si la casa de sanatate care m-a indrumat catre medicul specialist,nestiind ce raspuns sa-mi dea.
Referitor la programul de lucru redus la 4 ore pentru parintele care are in ingrijire copilul cu handicap grav sau accentuat, pana la implinirea de catre acesta a varstei de 18 ani, la solicitarea parintelui as dori sa stiu daca pentru cele 4 ore nelucrate beneficiez de concediu medical sau sunt platita doar pentru cit lucrez?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:51, 3 Februarie 2013
nikol.ilea a scris:

In perioada in care nu sunteti in concediu medical aveti, legal, dreptul sa absentati 4 ore/zi pentru ingrijirea copilului fara sa va fie afectate drepturile salariale , in general drepturile oferite de legiuitor, ca angajat.

dar conform carei norme de aplicare a legii beneficiem de acest drept ,ptr ca angajatorul nu vrea sa ne plateasca doar pentru 4 ore/zi si nu 8
lulita a scris:

nikol.ilea a scris:

In perioada in care nu sunteti in concediu medical aveti, legal, dreptul sa absentati 4 ore/zi pentru ingrijirea copilului fara sa va fie afectate drepturile salariale , in general drepturile oferite de legiuitor, ca angajat.


Insist si eu: In ce lege se stipuleaza acest fapt? Va multumim.

Nu exista nicun act normativ care sa prevada asa ceva ...
Exista o prevedere de acest gen in CCMUNN sau in alte CCM dar acum acestea nu mai exista.
CCMN 2007-2010 nu a avut o astfel de prevedere ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire-concediu medical pentru recuperare,reabilitare mitimama2000 mitimama2000 Va multumesc pentru raspunsurile primite dar pe mine ma intereseaza modalitatea de acordare a cm pentru recuperare ,reabilitare,(adica numarul de zile ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru ingrijire copil bolnav de otita vasilicasavoiu vasilicasavoiu Salut! Baietelul meu are 3 ani si 4 luni si s-a imbolnavit de la camin de otita .Medicul de familie mi-a zis ca nu-mi poate da concediu medical pentru ca nu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru ingrijire copil bolnav danamatea danamatea buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca informatiile mele referitor la concediul medical pt copil sunt corecte: 1-se acorda pana la implinirea de catre copil a ... (vezi toată discuția)