avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Proces
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Proces

De cate ori poti amana un proces? #-o
Cel mai recent răspuns: lilicrin , utilizator 20:58, 8 Decembrie 2008
E mai mult o intrebare retorica, depinde de obiectul procesului. Se poate cere mai intai, amanare petnru aparare, apoi exista situatii cand cealalta parte nu a fost citata si astfel, nu s-a putut prezenta la proces, caz in care instanta amina din nou judecata; apoi, paratul depune intampinare, partea adversa cere termen sa ia la cunostinta, urmatorul termen se raspunde la intampinare si la eventualele exceptii, apoi termenul de probe, daca se mai face si o expertiza, va mai dura, etc. etc.
Cand incepeti un proces sau, mai rau, ati fost chemata in judecata, inarmati-va cu multa rabdare, angajati pe cineva sa va reprezinte si nu mergeti de fiecare data la proces, sa va 'innegriti" si sa retraiti ulterior fiecare moment al procesului.:rtfm:
De fapt eu nu stiu sigur ca ar fi in 2 pentru ca nu am primit nici o citatie. Eu am dat in jedecata pe primarul comunei si asta ar fi a 3 prezentare. La prima m-am prezentat ata eu cat si avocatul meu dar domnul primar nu, la a doua prezentare a depus amanare avocatul meu ca cica a fost plecat la Roma (cum am aflat mai apoi era minciuna, nu stiu de ce ii place sa traga de timp), iar acum am primit in urma cu cateva zile de la procuratura ce a depus avocatul primarului la dosar in apararea sa si era acolo o data de 2 decembrie 2008, insa eu nu am primit nici o citatie. Ce sa fac?
Nu veti mai primi citatie, pentru ca ati fost prezent la primul termen de judecata si apoi aveti si aparator ales.
Comunicati avocatului dvs. inscrisurile pe care le- ati primit de la "procuratura" desi cred ca le-ati primit de la instanta unde se judeca procesul.Urmatorul termen este posibil sa fie cel de propunere probe si este foarte important sa va prezentati la termen, insotit si de avocat.
Puteti verifica pe net (www.portal.just.ro) urmatorul termen al dosarului dvs., sau mergeti la arhiva instantei unde se judeca procesul si puteti citi incheierile de sedinta ca sa aflati ceea ce s-a intamplat in dosar.
Multumesc pentru raspuns dar daca nu primesc citatie de unde stiu numarul dosarului ?
Nuamrul dosarului il puteti afla de la arhiva instantei unde se judeca litigiul.

Alte discuții în legătură

Nu am fost citata pentru primul termen al apelului bianca2012 bianca2012 Buna ziua. Am depus cerere de apel in termen in care am mentionat ca motivele apelului le voi depune pana la prima zi de infatisare. Am gasit pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Nu mai stiu ce sa cred... razvandicu razvandicu Din nou mi se intampla ceva neobisnuit la Tribunal din orasul reclamantului..la ultimul termen dupa ce am facut recuzarea judecatoarei ni sa comunicat de catre ... (vezi toată discuția)
Termene Martonze Martonze Am primit citaţie azi, 07.01.2014 pentru data de 29 ianuarie. Citaţia a fost emisă de judecătorie în 22.12.2014.În Rezoluţia citită pe site-ul ... (vezi toată discuția)