avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... In ce temei legal se suspenda raportul de serviciu?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

In ce temei legal se suspenda raportul de serviciu?

Buna ziua,
Spuneti-mi, va rog, in baza carei legislatii pot suspenda raportul de serviciu a unui functionar public, la cererea acestuia de concediu fara plata, pentru interese personale?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:01, 20 Aprilie 2012
Va multumesc tuturor pt raspunsuri!
vad ca avem aceeasi discutie de N ori. din cate am inteles, Curtea constitutionala da dreptate ambelor puncte de vedere :)), ...intr-un fel. ceea ce este si mai absurd.
nu aveti nici dumneavoastra temei legal pentru un asemenea punct de vedere. unde scrie ca daca ai abrogat modificarea (care este parte integranta din textul legal, acum) atunci te intorci la textul legal anterior?

parerea mea este ca in condiţiile art. 64 alin. (3) din Legea nr. 24/2000, abrogarea unei dispoziţii sau a unui act normativ are caracter definitiv. Nu este admis ca prin abrogarea unui act de abrogare anterior să se repună în vigoare actul normativ iniţial. Fac excepţie prevederile din ordonanţele Guvernului care au prevăzut norme de abrogare şi au fost respinse prin lege de către Parlament.
În aplicarea acestor norme se poate interpreta că abrogarea unui act de modificare, ale cărui dispoziţii trebuiau încorporate în actul normativ de bază echivalează cu însăşi abrogarea dispoziţiei din actul iniţial. Astfel, abrogarea unei dispoziţii de modificare are acelaşi efect ca şi abrogarea dispoziţiei de bază.
În cazul de faţă, prin abrogarea pct. 20 al art. I din O.U.G. nr. 105/2009, cu referire la modificarea art. 95 alin. (2) din Legea nr. 188/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se abrogă practic textul art. 95 alin. (2) din actul normativ de bază, nemaiexistând reglementare privind dreptul funcţionarului public la suspendarea raportului de serviciu la cererea motivată a funcţionarului public.

Ba mai mult, prin legea de aprobare a O.U.G. nr. 105/2009, Legea nr. 264/2010, Parlamentul ar fi avut posibilitatea de a reveni asupra deciziei sale privind textul art. I pct. 6-25 din ordonanţa de urgenţă în cauză, dar acesta şi-a menţinut soluţia dată prin Legea nr. 140/2010.
Cred ca omiteti un amanunt in teoria dvs ... s-a abrogat numai modificarea adusa textului de lege nu si textul de lege .. prin urmare, art.95 alin.2 nu este abrogat asa cum sutineti dvs , inclusiv cei de la ANFP sustin parerea mea ca acest text de lege este in vigoare ...
Referitor la suspendarea raportului de serviciu:
In cadrul institutiei noastre, viceprimarul este suspendat din functia publica pe perioada exercitarii functiei de demnitate publica.Avand in vedere faptul ca alin1 , lit.a art.94 din legea 188 este abrogat ,cum se procedeaza in cazul in care va fi ales pentru un nou mandat de viceprimar.Se va inceta raportul de serviciu?
cristinacrivat a scris:

vad ca avem aceeasi discutie de N ori. din cate am inteles, Curtea constitutionala da dreptate ambelor puncte de vedere :)), ...intr-un fel. ceea ce este si mai absurd.
nu aveti nici dumneavoastra temei legal pentru un asemenea punct de vedere. unde scrie ca daca ai abrogat modificarea (care este parte integranta din textul legal, acum) atunci te intorci la textul legal anterior?

daca oug-ul ar fi fost aprobat prin lege....discutam alte treburi acum.altminteri... s-a revenit la textul initial.:)

Alte discuții în legătură

Trebuie sa instiintez itm ca mi-am suspendat raportul de serviciu? ionascu2011 ionascu2011 sunt functionar public si mi-am suspendat contractul de munca la cerere conform articolului 95 alin 2 Intrebarea este daca pe langa procedurile de ... (vezi toată discuția)
Suspendarea raporturilor de serviciu conform art. 95, alin. (2) din legea nr. 188/1999 marin53 marin53 Dupa ce raporturile de serviciu au fost suspendate de drept, urmare a unui concediu medical, se poate solicita, in continuare, suspendarea pentru un interes ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata functionar public tatianaardeleanu tatianaardeleanu Un salariat functionar public (primarie),in ce conditii poate solicita concediu fara plata? Care este articolul din lege care reglementeaza acest lucru? (vezi toată discuția)