avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cont bancar pentru intreprinderea individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cont bancar pentru intreprinderea individuala

o intreprindere individula acolaboreaza cu alti comercianti, insa se confrunta cu urmatoarea problema:
colaboratorii doresc sa faca plata serviciilor prin transfer bancar; intreprinderea individuala nu are cont bancar;
contul este deschis pe numele persoanei fizice;
se poate face/trebuie facut un cont pt intreprindere individuala, distinct de cel al persoanei fizice?
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 05:12, 11 Aprilie 2012
Faceti cont bancar separat de cel al persoanei fizice.
exista o obligatie legala in acest sens?
Nu exista o obligatie legala, insa piata "va cere" acest lucru. Ar fi si pacat sa pierdeti clienti doar din acest motiv !
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2012
mayer, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar pfa anamariamorogan anamariamorogan Buna, De curand am devenit PFA. Va rog sa imi spuneti daca prin lege sunt obligata sa am un cont bancar pe persoana fizica sau juridica. Ma gandesc ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Card bancar pe pfa folosit la cumparaturi personale PrestatieTabulara PrestatieTabulara Buna ziua, un PFA, la norma de venit, poate folosi cardul bancar pe contul de PFA pentru cumparaturi? e nevoie de ceva document justificativ sau se pot face ... (vezi toată discuția)
Care e situatia debitorului persoana fizica? usaintertrade usaintertrade Buna ziua. Care e sitiuatia debitorului persoana fizica care detine sau isi infiinteaza o Intreprindere Individuala sau un PFA ? Executorul ii poate ... (vezi toată discuția)