avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cand se pensioneaza un functionar public?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cand se pensioneaza un functionar public?

Cand se poate pensiona un FP care ocupa o fc.pub.de conducere, care a indeplinit conditiile de pensionare de un an, dar, deoarece ocupa un loc foarte caldut nu vrea sa renunte usor la el. Poate fi sesizat cineva sau daca doreste persoana respectiva poate ramane in fc.pana la adanci-adanci batraneti?Mentionez ca in cadrul institutiei este si persoana care se ocupa cu RU.
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 13:34, 23 Aprilie 2012
prefectura, anfp=ul si evenutal presa...ce au de declarat? :)
aha, deci sa inteleg asa: contabila s-a pensionat insa a uitat, si vine la munca, de unde ia salariu ...inca? sau cumva are pensie de invaliditate si cumuleaza pensia cu salariul? dumnezeu stie ce o fi acolo.

Legea 263/2010:
Art. 49
"(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate...."
Art. 97
"......(2) In cazul persoanelor care beneficiaza de perioadele asimilate prevazute la art. 49 alin. (1) lit. a) si care, in aceeasi perioada, obtin venituri pentru care se datoreaza contributia de asigurari sociale, la calculul punctajului lunar al asiguratului se iau in considerare, prin cumulare, aceste venituri si cele stabilite pentru perioadele asimilate".

cat despre domnul secretar....foarte frumos...ce sa zic...o sa fie interesant. cum spunea si mihai calinescu: adreseaza-te celor care au dreptul sa efectueze activitati de control cu asemenea obiect, la nivelul acestei primarii, cum ar fi ANFP si Prefectura, si asteapta, ca o sa primesti si tu raportul controlului.

iar in ceea ce priveste treaba cu adeverinta, din pacate problema nu este ca are adeverinta emisa de Spiru, ca deh, instanta inca nu s-a pronuntat in favoarea MECTS sau SH, ci adevarata nelamurire este cum naiba au eliberat aia adeverinta pe care nu scrie valabilitatea de maxim 12 luni, cum scria in nu stiu ce ordin al ministrului educatiei de prin 2006...parca. astia de la spiru scriu ca este valabila pana la eliberarea diplomei...adica cand??

si daca pana si eu ma intreb de ce sunt eliberate adeverinte care nu respecta conditiile impuse de ministerul educatiei cu privire la perioada de valabilitate...atunci adeverintele astea sunt valabile? adica inca de la eliberare unor asemenea adeverinte? sau sunt nule de drept?
nu stiu.. poate ne lamureste MECTS...intr-o zi, daca ii intreaba si pe ei cineva, evident:))
Situatia prezentata, dincolo de aspectele legate de calitatea etica si morala a persoanelor indiscutie, este cea care exista la noi.Intrebarea era:au voie , unul sa ocupe un post, de raspundere mare intr-o institutie, ca functionar public, chiar daca este pensionar, iar celalalt sa ocupe un post de conducere intr-o institutie, chiar daca indeplineste conditiile de pensionare si nu doreste, normal, sa-si depuna dosarul de pensie. Facem vorbire de somaj, lipsa locurilor de munca...etc. Si daca am prins un loc bun undeva, pot sa il ocup ...pana cand? Sunt oameni tineri, bine pregatiti, care stau, nu au ce face, iar altii care au prins vremuri bune, respect pentru ce au facut, nu pot lasa osul.
ganditi mult prea subiectiv. legea nu este subiectiva.
legea 263 permite cumularea pensiei de invaliditate cu salariul, si atat.
in cazul indeplinirii stagiului minim de cotizare si a varstei standard atunci legea 188 impune incetarea de drept a raportului de serviciu al functionarului public, insa ca orice modificare intervenita, este necesara emiterea unui act administrativ de constatare.
si apropo, nu scrie nicaieri ca trebuie sa isi depuna dosarul de pensie neaparat, ca sa ii inceteze raportul. nu vrea sa si-l depuna, asta e. poate sa mai lucreze in sectorul privat sau ca personal contractual pe Codul muncii, ca nimeni nu ii impiedica.
Este vb. de pensie pentru limita de varsta si nu una de handicap, intrebam daca poate cumula pensia cu salariul in calitate de functionar public, nu de personal contractual, ntrebam daca un functionar public ce ocupa o functie de conducere, care indeplineste conditiile de pensionare poate depune dosarul de pensie cand va dori, respectiv cand va fi de varsta lui Mos Craciun.

Alte discuții în legătură

Este legal ca un functionar public trecut de varsta de pensionare sa lucreze in continuare in cadrul unei primarii? zzzionut zzzionut Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca un functionar public trecut da varsta legala de pensionare( are 65 de ani) sa lucreze in continuare in cadrul ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Incetare raport de serviciu tina_d tina_d Este legal ca unui functionar public sa-i inceteze raportul de serviciu inainte de aparitia deciziei de pensionare? Dosarul de pensionare a fost depus cu o ... (vezi toată discuția)