Inca nu a fost data amenda.
Am jignit pe cineva pe mail (vaca, grasa, i-am facut copilul plod marait si obraznic)si a zis ca scoate mailul si merge la procuratura, dar nu stiu daca a fost sau nu ca nu vb cu respectiva.Si ea m-a jignit pre strada si pe mail, deci e un schimb reciproc de jigniri.Nu vorbesc cu persoana respectiva.
Am citit pe net ca insulta si calomnia nu mai sunt in Codul penal si ca se poate da doar amenda civila si voiam sa stiu ce se intampla daca refuz sa o platesc.
I-am trimis persoanei respective apoi un mail in care mi-am cerut scuze, dar nu am primit raspuns si nici nu ma astept sa primesc.
Aveti idee cat e amenda?
Da, in penal nu ar putea face nimic persoana careia i-ati adresat jignirile.Ar putea insa deschisde un proces civil prin care sa solicite daune morale ( nu este vorba despre amenda).
Pastrati si mailul prin care v-ati cerut scuze, pentru orice eventualitate si, pe viitor, mai bine evitati sa jigniti pe cineva , fiindca nu stiti cat ar trebui sa scoateti din buzunar ulterior, pentru a plati .
Insulta si calomnie
AVON
Buna seara!As dori sa stiu daca prin insulta si calomnia pe mail se poate ajunge la un proces, dat fiind faptul ca acestea nu mai sunt in Codul penal.Am trimis ... (vezi toată discuția)
Calomnie sau nu...
Diana P.
Poate fi vorba despre acuzația de calomnie dacă respectivele afirmații s-au petrecut în spațiul privat(adresa personala de mail)???Calomnia este parca ... (vezi toată discuția)