avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Panou publicitar respins
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Panou publicitar respins

Buna ziua,
Sotia s-a infiintat o societate comerciala (agentie de turism) la parterul unui bloc din sectorul 3.
Cu foarte mare greutate am reusit sa obtinem acordul unui proprietar cu pozitionare mai buna pentru amplasarea unui panou publicitar (de fapt un panou de "semnalizare" a agentiei) cu dimensiunea totala de aprox. 1 m.p.
Am obtinut si acordul asociatiei de proprietari iar o firma de publicitate a intocmit dosarul cu toate actele solicitate de primarie.
Zilele trecute cand a mers sotia sa depuna dosarul...stupoare. Lucratorul de la seviciul de publicitate urbana (cel care ne spusese la inceput ca nu o sa fie nicio problema) ne-a spus ca o sa fie respins dosarul pentru ca va strica "estetica" blocului.
Precizez ca blocul este construit in anii 60 si nu a fost renovat niciodata, sunt grafitti pe toti peretii, peretele pe care urma sa fie montat panoul este unul lateral, la intrarea in bloc (nu cel de la bulevard), pe acelasi perete precum si pe altul mai exista alte panouri asemanatoare ca dimensiuni.
Ce ma sfatuiti sa fac?
1) sa dau spaga nu-mi sta in principiu si in plus nu are cine sa-mi faca intrarea.
2) sa o montez fara acordul primariei dar amenzile sunt de la 1000 lei in sus.
3) sa dau in judecata primaria dar procesul o sa dureze mult si nu stiu cum se va solutiona, iar in acest timp potentialii clienti or sa fie suspiciosi sa incheie contracte cu o societate care nici macar nu e semnalizata.

P.S. Mai precizez urmatoarele:
- acelasi lucrator mi-a spus ca nici in spatiul verde din fata blocului nu avem voie sa punem panoul.
- nu avem voie sa punem nici bannere pentru ca ar fi ilegale din anul 2007.
- pe stalpii Enel procedura este mult mai anevoioasa si implica acelasi aviz (autorizatie de constructie/certificat de urbanism) de la primarie
- anterior, cand am solictat un loc de parcare de resedinta, m-am lovit de acelasi refuz (de genul, "stiti, noi vrem sa va ajutam, dar nu se poate") si l-am obtinut tot dupa ce am dat in judecata primaria sector 3
- nu am gasit nicaieri anexa 1 a HCL sector 3 nr. 87 / 18.11.2004 (regulamentul pentru constituirea si amplasarea firmelor si reclamelor publicitare in sectorul 3)
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 21:18, 11 Aprilie 2012
Ati scris :
"Am obtinut si acordul asociatiei de proprietari iar o firma de publicitate a intocmit dosarul cu toate actele solicitate de primarie"

Printre acele acte ar trebui sa se regaseasca si acordul directiei de urbanism cu privire la amplasarea panoului publicitar, daca dosarul este complet.
Adica : la acel dosar trebuie sa aveti atat certificatul de urbanism cat si autorizatia de construire.

Conform Legii 50/1991 republicata si modficata , art3, alin 1 litera h :
"h)lucrări de construcţii cu caracter provizoriu: chioşcuri, tonete, cabine, spaţii de expunere, corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame, copertine şi pergole situate pe căile şi spaţiile publice,..."

se pot realiza numai cu respectarea autorizaţiei de construire.
Stiu ce spune legea 50. Dosarul intocmit de firma de publicitate continea detaliile tehnice ale panoului (materiale folosite, mod de ancorare, grafica, foto cu amplasamentul inainte si dupa etc.) Pe baza acelui dosar urma sa obtin "aprobarea" de la primarie, adica certificatul de urbanism si autorizatia de constructie.
Ma scuzati ca n-am fost pe aceeasi lungime de unda cu dvs.
Ceea ce as face in cest caz :
As folosi alte mijloace de reclama si publicitate pentru firma mea dar in acelasi timp
as proceda la ceea ce ati propus la punctul 3:

"sa dau in judecata primaria dar procesul o sa dureze mult si nu stiu cum se va solutiona, iar in acest timp potentialii clienti or sa fie suspiciosi sa incheie contracte cu o societate care nici macar nu e semnalizata."

Este doar o parere.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie pentru afisaj interior? ileana madalina ileana madalina Buna ziua! Am infiintat de curand un cabinet medical individual stomatologic si as dori sa montez un panou publicitar. Pentru cele situate pe peretele ... (vezi toată discuția)
Avize montare firma luminoasa Ileana567 Ileana567 Poate cineva sa-mi spuna, carei institutii trebuie sa ma adresez pentru a obtine avizele necesare montarii unei firme luminoase pentru un salon de ... (vezi toată discuția)
Amplasare panouri publicitare pe terenul proprietate personala Voxaledana Voxaledana Buna ziua! De curand am amplasat un panou publicitar pe terenul meu langa drumul public si se pare ca nu este legal. Panoul este pentru firma mea, pe terenul ... (vezi toată discuția)