avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii prime de paste
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

prime de paste

buna ziua

As dori sa stiu daca se poate da prima de Paste cate 150 lei /salariat, in total de 2000 lei?

Mentionez ca suntem un cult religios si vrem sa dam ajutor de paste, dar pe baza de tabel, fara sa fie impozitat

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 01:42, 15 Aprilie 2012
Orice venituri asimilate salariilor (chiar si primele) se impoziteaza conform legii.
Art.55 alin.4 C.fisc.
(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
a) ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităţilor naturale, ajutoarele pentru bolile grave şi incurabile, ajutoarele pentru naştere, veniturile reprezentând cadouri pentru copiii minori ai salariaţilor, cadourile oferite salariatelor, contravaloarea transportului la şi de la locul de muncă al salariatului, costul prestaţiilor pentru tratament şi odihnă, inclusiv transportul pentru salariaţii proprii şi membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariaţii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă.

Cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea cadoului oferit fiecărei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depăşeşte 150 lei.
.....
Aici nu este vorba despre cadouri oferite de catre angajatori copiilpr cu ocazia Pastelui ci utilizatorul vorbeste despre prime,iar in acest caz,asa cum arata si dl. George,acestea se asimileaza venitului de natura salariala si se impoziteaza ca atare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Premii de 8 martie puicuta puicuta Daca se dau premii cu ocazia zilei de 8 martie, se includ in salarul lunii martie si se calculeaza toate contributiile ca si la salarii (impozit, sanatate, ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou de sarbatorile pascale CARPAHONTU CARPAHONTU Daca un salariat beneficiaza de tichete in valoare de 150 lei de sarbatorile pascale aceasta valoare se impoziteaza sau nu? (vezi toată discuția)
Suma de bani pentru copii in intretinere neimozabila malina62 malina62 Buna seara , O societate a acordat angajatilor prime cu ocazia sarbatorilor de Craciun . Va rog sa imi spuneti daca din acea suma ... (vezi toată discuția)