avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prestari servicii pentru firma Austria
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prestari servicii pentru firma Austria

Buna ziua ,


Am urmatoarea situatie - firma din Romania presteaza servicii de consultanta pentru persoanele fizice din Romania .Pentru fiecare persoana consiliata firma din Romania factureaza aceste servicii unei firme din Austria . Dupa consiliere persoanele fizice pleaca in Austria si devin acolo PFA (incheie contract cu firma din Austria si ei , etc).
Intrebarea mea este : firma din Romania nu este platitoare de TVA inca de la infiintare , serviciile se presteaza pe teritoriul Romaniei dar incasarea (contractul) este de la o persoana juridica din UE. Este nevoie sa ma inregistrez in Registrul Operatorilor Intracomunitari ? Sau sa fac anumite declaratii ?
Iar daca firma din Austria nu este platitoare de TVA - mai am vreo obligatie declarativa fata de stat ?
Cel mai recent răspuns: ioanatodi , utilizator 11:47, 12 Aprilie 2012
Pentru serviciile de consultanta, daca acestea sunt prestate catre o persoana impozabila, locul prestarii se considera a fi unde este stabilit beneficiarul (Austria, in cazul de fata). Astfel, societatea prestatoare ar trebui sa se inregistreze in scopuri de TVA conform art. 153^1 (asta daca nu este deja inregistrata conform art. 153 - inregistrarea normala) si in Registrul Operatorilor Intracomunitari inainte de prestarea serviciilor.
Va multumesc pentru raspunsul dvs promt. Acum am aflat insa ca firma din Austria nu e platitoare de TVA - prin urmare nu va fi nevoie sa ma inregistrez in Registru.
Banuiesc ca in acest caz nu am nici o alta obligatie de a declara aceste operatiuni .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare servicii intracomunitare STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua Societate neplatitoare de tva, neinscrisa in Registrul Operatorilor intracomunitari factureaza servicii la o societate din UE (societatea ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare tva iflorin11 iflorin11 Avem o firma neplatitoare de TVA, in Romania. Am achizitionat acum cateva luni servicii IT de la o firma din Grecia care mi-a facturat fara TVA. Firma din ... (vezi toată discuția)
Registru operatori intracomunitari ncris78 ncris78 As dori sa stiu daca o firma care efectueaza transport international de marfa din Ro catre tarile Europei si din tarile Europei catre Ro, dar care are comanda ... (vezi toată discuția)