avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cei doi ani de CCC imi vor fi recunoscuti ca vechime ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cei doi ani de CCC imi vor fi recunoscuti ca vechime in specialitate?

Buna Ziua

Am contract individual de munca cu scoala fiind profesor suplinitor pe perioada determinata pana la 31 august.
La mijlocul lunii august sotia trebuie sa nasca.
Cei de la prestatii sociale mi-au zis ca secretara trebuie sa imi dea anexa nr.2 de la scoala pt indemnizatia de paternitate sa depun actele la primarie.
Cei 2 ani de concediu imi vor fi recunoscuti ca vechime in specialitate (e ca si cum de la 1 septembrie as preda din nou ca profesor)?
Va intreb pentru ca dupa acei 2 ani as dori sa ma inscriu pt examenul de gradul II si imi trebuie 5 ani vechime avand deja 3 ani si 5 luni in domeniu iar acesti 2 ani de concediu,unde vor fi trecuti ca si lucrati ca profesor din moment ce cartea de munca pe care o am nu se mai completeaza dupa noua lege?

va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2012
nicu3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:13, 26 Octombrie 2018
OUG nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor
(2) Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), art. 6 şi 10
constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

Legea nr.63/2011 Anexa 5 - Metodologie de Calcul al drepturilor salariale care se acorda personalului didactic si personalului didactic auxiliar din invatamant
Art. 3
4. Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.
5. Vechimea efectiva in invatamant reprezinta perioada in care persoana angajata cu contract individual de munca a desfasurat activitate efectiva de predare la catedra in cadrul unei unitati sau institutii de invatamant. Constituie vechime efectiva in invatamant si perioada in care personalul didactic de conducere, indrumare si control, precum si personalul didactic auxiliar desfasoara activitate in cadrul unei unitati/institutii de invatamant sau unui inspectorat scolar.
6. Vechimea recunoscuta in invatamant reprezinta perioada in care persoana angajata in invatamant, provenita din alte sectoare de activitate, face dovada ca a profesat in specialitatea inscrisa pe diploma de studii, in cazul in care aceasta persoana ocupa un post didactic in aceeasi specialitate. Aceasta vechime este luata in calcul numai pentru stabilirea drepturilor salariale. Pentru persoanele care beneficiaza de vechime recunoscuta in invatamant, stabilirea salariului de incadrare al functiei didactice se va face potrivit pct. 1 lit. c).
7. Vechimea in invatamant este formata din vechimea efectiva in invatamant si vechimea recunoscuta in invatamant, dupa caz.


In speta, potrivit OUG nr.111/2010 , CCC constituie vechime in specialitate
Buna ziua! Am citit raspunsurile dv., am totusi o dilema: am fost in concediu de crestere a copilului 3 ani incepand din 1 ianuarie 2010, perioada care nu imi este luata in calcul la vechimea in invatamant. As vrea sa stiu daca este corect. Mentionez ca inainte de a intra in CCC eram suplinitor calificat iar calculul vechimii ma intereseaza doar ca salarizare, avand la vremea respectiva toate gradele didactice date.
Multumesc!
In acea perioada era in vigoare Legea 63/2011 care prevedea : Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.

Prin urmare, perioada CCC in cauza constituie vechime in invatamant.
Revin... Precizez din nou, concediul de crestere a copilului a inceput in 1 ianuarie 2010....
Legea la care faceti referire observ ca este din 2011
As vrea sa stiu, va rog, ce specifica legea care era in vigoare in perioada 1 ianuarie 2010-31 decembrie 2012, adica cei 3 ani de CCC. Sau se aplica retroactiv legea 63/2011 specificata de dv?
Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2018
brandusa007, utilizator
Pentru perioada cuprinsa intre 13 mai 2011 si 31 decembrie 2012, se aplica Legea 63/2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare spor de stabilitate in invatamant luminuta luminuta Buna ziua, as dori si eu o lamurire in ceea ce priveste acordarea sporului de stabilitate de 15% in invatamant in urmatoarele conditii: Sunt angajata titular ... (vezi toată discuția)
Incadrarea personalului didactic kanyalaci kanyalaci Buna ziua. Am o problema legata de incadrarea, salarizarea personalului didactic. Am o colega, care a terminat facultatea in 1989. este incadrat ca ... (vezi toată discuția)
Concediul de ingrijire a copilului este vechime în specialitate/serviciu sau nu? M1haela M1haela Bună ziua! Vă rog sa imi spuneti daca OUG 124 din dec. 2011 se aplica în invatamant, iar perioada de CCC este considerata vechime in invatamant. Precizez ... (vezi toată discuția)