avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat calitate de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat calitate de mostenitor

Buna!
As avea nevoie de ajutor in ce priveste procedura obtinerii in instanta a certificatului de calitate de mostenitor!
Procedura la notar e greoaie! Trebuie adusi toti mostenitorii si dintre ei sunt plecati in strainatate!
De aceea cred ca e m simplu prin instanta! Si v-as ruga sa imi spuneti care ar fi procedura!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: valery , utilizator 18:01, 2 Decembrie 2008
Si in instanta trebuiesc citati toti mostenitorii si din cate cunosc, instanta nu va constata calitatea de mostenitor decat in urma dezbaterii succesiunii de pe urma defunctului.
Exista o diferenta intre certificatul de calitate de mostenitor ( acesta este un act provizoriu pana la finalizarea dezbaterii succesiunii si eliberarea certificatului de mostenitor) si certificatul de mostenitor.
Daca va hotarati sa dezbateti succesiunea in instanta, formulati o cerere in acest sens la instanta din raza teritoriala unde defunctul a avut ultimul domiciliu legal, in contradictoriu cu toti ceilalti mostenitori, depuneti in copie certificata conform cu originalul, certificatul de deces si achitati o taxa de timbru de 39 lei si timbru judiciar de 0,5 lei.
Problema e ca noi avem nevoie doar de certificat de calitate de mostenitor fara sa se dezbata mostenirea!
Si acest certificat e nevoie doar ptr a tine legatura cu comisia de restituire de proprietate care cere acest certificat ca sa faca corespondenta cu un mostenitor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa devin mostenitor al unui teren ContSters202379 ContSters202379 Tatal meu a decedat in 2002 si era proprietarul unui teren obtinut in urma unui partaj succesoral(7 mostenitori). Problema este ca eu am acest titlu de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate Iulia_Petro Iulia_Petro As avea o intrebare,daca parintii sotului meu au cumparat un apartament in urma cu 25 de ani si dupa moartea acestora (9 ani )nu s-a dezbatut masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire LUMITM LUMITM Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)