avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca esti angajata cu 4h/zi mai poti beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca esti angajata cu 4h/zi mai poti beneficia de prenatal?

Buna ziua,stiu ca pentru a putea beneficia de prenatalul de la stat trebuie sa lucrezi minim 1an la un loc de munca
daca esti angajat part time 4h mai este valabil?
ela david:

Tot OUG 158/2005 spune:

Art. 7. - Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lunã realizatã în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordã concediul medical.
(articol modificat prin art. unic pct. 6 din Legea nr. 399/2006, în vigoare de la 9 noiembrie 2006)
nu am formulat probabil corect intrebarea pe romaneste banii primiti de stat pt cresterea copilului pana la 2ani,ma interesa daca ii pot primi nemuncind cu norma intreaga cu cu doar 4h/zi timp de 1an
Art. 106. [egalitatea de tratament]C. MUn
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.
@ my23

Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului nu este conditionata de timpul de munca prevazut in c.i.m. ... prin urmare, veti beneficia de aceasta indemnizatie indiferent de durata timpului de munca (8 ore/zi sau 4 ore/zi) numai daca indepliniti conditiile prevazute de OUG nr.111/2010 pentru acordarea acesteia.
am inteles,va multumesc

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului Elena0512 Elena0512 Buna ziua! As dori sa stiu cum se calculeaza indemnizatia de crestere a copilului daca in ultimul an am lucrat doar cateva luni? Se mai acorda sau conditia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil kattycatalina kattycatalina lucrez de 1luna si beneficiez si de stimulent de insertie( 4 luni). Daca as ramane insarcinata in viitorul apropiat mai pot beneficia de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alinamihalache alinamihalache Buna ziua,as vrea sa stiu daca pot primi indemnizatie de crestere a copilului daca sunt angajata cu contract pe perioada determinata si angajatorul hotareste ... (vezi toată discuția)