avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in UK
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in UK

Impreuna cu prietenul meu suntem in UK de mai bine de jumatate de an. El este student si a obtinut YC iar eu lucrez ca au-pair live in. Dorim sa ne casatorim aici insa nu inainte de a obtine eu cetatenia maghiara. Actele mele sunt deja depuse la ambasada maghiara si astept sa primesc cetatenia maghiara.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
dupa casatorie prietenul meu va avea aceleasi drepturi ca si mine pe piata muncii?
la registery office, la programarea casatoriei, voi prezenta actele ce dovedesc cetatenia romana sau pe cea maghiara? adica ma casataoresc cu el ca si cetatean maghiar sau roman?
dupa casatorie care sunt demersurile ca el sa obtina drept deplin de munca in UK?
Astept un raspuns cat mai urgent. MUltumesc anticipat si Sarbatori Fericite in familie.:love:
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 15:06, 16 Aprilie 2012
Conform legislatiei britanice, viitorul sot va obtine daca nu ma insel BC, pe care oricum l-ar fi obtinut după un an de lucru in YC. Daca nu ma insel limita este de 20 de ore/luna acum, dupa ce va obtine BC nu va mai avea nici o restrictie.

Site-ul Home Office ar trebui sa contina toate informatiile necesare.
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
nelamurirea mea este daca folosesc actele de cetatenie maghiara la casatorie sau pe cele romane?! pentru ca el obtine BC ca si dependent doar pt ca am eu drepturi deplinde ca si cetatean maghiar. Dar asta in conditiile in care el se casatoreste cu mine, eu fiind cetatean maghiar.. Cel putin asta e logica mea dar posibil sa ma insel.
Prefer sa ma casatoresc ca si cetatean roman pentru ca, banuiesc, ca altfel e mai multa bataie de cap sa fac casatoria recunoscuta si in Romania.
Recomandarea mea ar fi sa o faceti atat ca cetatean român cat si ca cetatean maghiar, nu stiu daca merge dar ar fi cea mai buna solutie.

Sau va casatoriti ca cetatean maghiar, după care mergeti la Ambasada Ungariei si Ambasada României si transcrieti certificatele de casatorie, veti avea practic 3 certificate de casatorie. 1 britanic, 1 roman transcris si 1 maghiar transcris.
Eu sunt de parere sa va casatoriti ca si cetatean maghiar, daca asta va inlesneste mai mult obtinerea de drepturi din UK , decat daca av-ati declara romanca, oricum conform legii sunteti obligata ca in termen de 6 luni de la casatorie sa va transcrieti ori sa va inscrieti in cazul ambasadei ori consulatului certificatul de casatorie asa cum bine va precizat mai sus si d.l avocat Alex_Munteanu. Intrebati de ce acte aveti nevoie la starea civila din localitatea in care urmeaza sa va casatoriti. Oricum banuiesc ca aveti nevoie de adeverinta de cutuma si daca sunteti cetatean maghiar ar trebui sa o obtineti de la statul maghiar, dar acest lucru se va face posibil numai dupa ce va transcrieti mai intai certificatul de nastere romanesc in Rep. Ungara. Deci aveti mai mult de alergat si bineinteles aveti nevoie de bani. Va dorim de pe acum Casa de Piatra!:vishenka:
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2012
Justitiarul71, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in uk norb22 norb22 Buna ziua .sunt din Romania si m`am stabilit in Uk , am dubla cetatenie roman- maghiar si a-si vrea sa stiu daca fac nunta aici in Uk cu o romanca ea ce ... (vezi toată discuția)
Inregistrare certificat de nastere minor nascut in ungaria, rezident in uk Manih Manih Buna ziua Sunt cetatean Roman, casatorita cu cetatean Britanic . Fiul nostru s-a nascut in 2004 in Ungaria, certificat de nastere eliberat de Autoritatile ... (vezi toată discuția)
Casatoria in uk Adriana3011 Adriana3011 Sunt cetetean roman sosita de curand in uk Si locuiesc impreuna cu logodnicul meu,cetatean britanic. Ne cunoastem de 7ani si am decis sa ne casatorim in uk. Nu ... (vezi toată discuția)