avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in uk
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in uk

Buna ziua .sunt din Romania si m`am stabilit in Uk , am dubla cetatenie roman- maghiar si a-si vrea sa stiu daca fac nunta aici in Uk cu o romanca ea ce drepturi ar avea pe piata muncii , si`ar obtine dreptu de lucru.?....a-si dorii mai multe informatii daca se poate in legatura ca aceasta tema si pasii. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:27, 29 Decembrie 2012
Daca va casatoriti in UK Sotia dvs nu are nici un drept demunca.

Va trebui sa mergeti la Home Office in Croydon sa depuneti dupa casatorie actele pentru ca sotia dvs sa dobandeasca dreptul de munca definitiv (cartela albastra). Cand depuneti actele sa folositi Paspaortul Maghiar daca l-ati folosit si la casatorie.

Actele pentru depunere le gasiti pe :

[ link extern ]

Deoarce dupa casatorie dvs sunteti EEA Memeber fara a necesita dreptul de munca, doar sotia dvs are nevoie de REGISTRATION CERTIFICATE.

Procedura normala este de 28 de zile lucratoare de la data depunerii.
E cam greu sa va raspundem noi de aici ce trebuie sa faceti in Anglia :)

Pe acest site
[ link extern ] /
scrie ca membrul de familie al unui cetatean care nu este roman sau bulgar (dvs. sunteti si cetatean maghiar) aplica pentru formularul EEA1 (la sfarsitul paginii):

Registration certificate
If you are the Bulgarian or Romanian family member of an EEA national who is not Bulgarian or Romanian, you can apply for a registration certificate using application form EEA1.


Gasiti pe acea pagina multe informatii de care aveti nevoie.

Exista un forum al romanilor din UK, inscrieti-va si acolo; uneori experienta utilizatorilor poate fi extrem de folositoare:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in uk kryysa kryysa Impreuna cu prietenul meu suntem in UK de mai bine de jumatate de an. El este student si a obtinut YC iar eu lucrez ca au-pair live in. Dorim sa ne casatorim ... (vezi toată discuția)
Drept de munca cochintu cochintu buna ziua.sant casatorit cu un cetatean strain care provine dintr-o tara terta nemembra UE si care poseda permis de sedere romanesc fiind rezident roman.doresc ... (vezi toată discuția)
Viza pentru cetatean indian casatorit cu cetatean roman........ajutor urgent!!!! Joana77 Joana77 Buna Ziua, Ma numesc Ioana....sunt casatorita cu un cetatean indian...sotul meu are permis de sedere.Noi vrem sa plecam in Anglia pentru o perioada,dar nu ... (vezi toată discuția)