avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale taxa habitat
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

taxa habitat

Am o casa de vacanta unde platesc factura de lumina odata la 3 luni( asa am facut contractul cu furnizorul de electricitate dupa ce mi-a verificat actele sa constate unde am domiciliul stabil).Am primit factura de lumina si am constatat ca incepand cu anul acesta mi-au bagat o taxa noua in factura de electricitate :Taxa de habitat = 18 lei lunar desi acolo unde am domiciliul stabil am platit taxa de habitat aceasta fiind trecuta la impozitul anual.Este normal sa platesc doua taxe de habitat pe teritoriul aceleeasi tari ?Exista vreo noua prevedere legala in acest sens? Va rog sa ma ajutati .
Cu respect !
eugeb 2011
Cel mai recent răspuns: raul251982 , utilizator 21:54, 25 Februarie 2015
Nu ati precizat locatia unde va este impusa taxa
Facturarea şi încasarea taxei de habitat în judeţul Dâmboviţa se fac, începând cu data de 1 martie 2011, de către “Electrica Furnizare” – Agenţia de Furnizare a Energiei Electrice Târgovişte, pentru Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Reabilitarea colectării, transportului, depozitării, prelucrării deşeurilor solide în judeţul Dâmboviţa” (care reuneşte Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Consiliile Locale ale oraşelor şi comunelor din judeţul Dâmboviţa), în baza unui contract de prestări servicii încheiat în condiţiile legii.
Taxa de habitat este prevăzută de Hotărârea nr. 29 din 03.12.2010 (care modifică şi completează Hotărârea nr. 4/2010 şi Hotărârea nr. 9/2010), a Asociaţiei mai sus numite şi reprezintă o taxă destinată bugetului local. Conform Metodologiei de instituire şi colectare a taxei de habitat la nivel judeţean cu destinaţie specială de salubrizare, “taxa se datorează de către toţi posesorii de locuinţă din judeţul Dâmboviţa, precum şi de către persoanele fizice din alte judeţe sau din alte state, care deţin proprietăţi sub forma unor locuinţe pe teritoriul judeţului Dâmboviţa, utilizatori ai serviciului de salubrizare. Prin locuinţă se înţelege casă, cămin, domiciliu, construcţie sau apartament, în care locuieşte sau pot locui una sau mai multe persoane”.
Reclamaţiile clienților cu privire la cuantumul taxei de habitat, solicitările de scutire şi orice nemulţumiri în legătură cu această taxă se pot adresa autorităţilor locale
Exista orase in care cetatenii,nemultumiti de aceasta taxa au actionat autoritatea locala in justitie ,in final obtinand hotarari favorabile
La Târgovişte, cetăţenii au solicitat şi au obţinut în instanţă anularea hotărârii consiliului municipal prin care a fost instituită taxa de habitat. Decizia Tribunalului Dâmboviţa a rămas definitivă şi irevocabilă,
Astfel in acel oras, autorităţile, dacă vor să mai încaseze bani de la populaţie pentru ridicarea gunoiului trebuie să găsească o nouă formulă, altfel sunt în afara legii.
Doresc sa dau in judecata autoritatile locale din Dambovita precum si pe SC Furnizare Electrica SA pentru abuz, pentru incasarea unor servicii de care nu beneficiez nelocuind la adresa din judetul Dambovita precum si pentru asocierea in vederea savarsirii de infractiuni de santaj. Rog avocatii interesati sa ma contacteze in privat. Multumesc!
Ma alatur si eu Dumneavoastra. Si eu am o casa care inca nu este locuibila nici nu sunt facute finisarile interioare si cei de la primaria Raul Alb Dambovita ma someaza sa platesc aceasta taxa ,daca nu o sa raman fara curentul electric. precizez ca eu am domiciliul de rezidenta in alta tara de aproximativ 7ani si ajung in romania o date pe an cateva zile si atunci locuiesc la parinti......... ce putem face in aceasta privinta ?. Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa habitat Okta43 Okta43 Buna ziua, Am o casa de vacanta in comuna Valea Lunga, Dambovita. Acum cateva zile am primit prin posta o scrisorica cu titlul \\"Titlu executoriu numarul ... (vezi toată discuția)
Taxa habitat, somatie de plata buna ziua. mama, care are domiciliul permanent in bucurești, ... a13 a13 Buna ziua. Mama, care are domiciliul permanent in București, a primit de la poștaș un plic recomdant trimis de Primăria Braniștea din județul ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru pentru o cerere in contecios administrativ a13 a13 Vreau să atac în contecios administrativ la Tribunalul Dâmbovița o hotărâre a Consiliului Local Cornațelu pe subiectul taxei de habitat. Cât este taxa ... (vezi toată discuția)