avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa timbru pentru o cerere in contecios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa timbru pentru o cerere in contecios administrativ

Vreau să atac în contecios administrativ la Tribunalul Dâmbovița o hotărâre a Consiliului Local Cornațelu pe subiectul taxei de habitat. Cât este taxa de timbru pentru o astfel de cerere? În prealabil, voi cere Consiliului Local Cornatelu revocarea actului care ma obliga sa achit o taxa de habitat de 12 lei/lună (initial am fost taxat cu 21 lei/luna), cu toate ca nu locuiesc în localitatea arondata comunei Cornatelu (sat Bolovani), ci in Bucuresti, si nu fac gunoi. Mi se pare un abuz din partea Consiliului Local Cornatelu. Deja am acumulat 110 lei din taxa de habitat, conform ultimei facturi emise de Electrica Furnizare, bani pe care nu i-am platit. Consumul de energie electrica a fost zero (de mai multi ani este zero).
Daca Consiliul Local Cornatelu nu-mi raspunde cererii (plangerii), vreau sa ma adresez Tribunalului Dambovita.
Cel mai recent răspuns: a13 , utilizator 09:31, 28 Mai 2018
Buna seara
Art. 16 din OUG 80/2013
În materia contenciosului administrativ, cererile introduse de cei vătămaţi în drepturile lor printr-un act administrativ sau prin refuzul nejustificat al unei autorităţi administrative de a le rezolva cererea referitoare la un drept recunoscut de lege se taxează după cum urmează:
a) cererile pentru anularea actului sau, după caz, recunoaşterea dreptului pretins, precum şi pentru eliberarea unui certificat, a unei adeverinţe sau a oricărui altui înscris – 50 lei;
b) cererile cu caracter patrimonial, prin care se solicită şi repararea pagubelor suferite printr-un act administrativ – 10% din valoarea pretinsă, dar nu mai mult de 300 lei.

Calculati in functie de situatia dorita.
Buna dimineata.

Va multumesc pentru raspuns. Taxa de pe la punctul a) unde se plateste? La CEC? La Posta Romana? Exista un cont special unde pot fi virati acesti bani? Se plateste la Tribunalul Dambovita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa habitat Okta43 Okta43 Buna ziua, Am o casa de vacanta in comuna Valea Lunga, Dambovita. Acum cateva zile am primit prin posta o scrisorica cu titlul \\"Titlu executoriu numarul ... (vezi toată discuția)
Taxa habitat eugen2011 eugen2011 Am o casa de vacanta unde platesc factura de lumina odata la 3 luni( asa am facut contractul cu furnizorul de electricitate dupa ce mi-a verificat actele sa ... (vezi toată discuția)
E corectă taxa de habitat pentru o casă de la țară, nelocuită? Filia Filia Buna ziua, fratele meu si cu mine avem o casa intr-o comuna Motaieni. Eu traiesc in Germania, el in Romania. Casa nu e locuita. Acum din 2018 primarul a ... (vezi toată discuția)