avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rca dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rca dauna totala

buna ziua am avut un accident in 2010, duna totala si doar in instatna soferul vinovat si-a recunoscut vina si acum urmeaza sa-mi dea polita de asigurare, el facand contastatie procesului verbal, abea acum a iesit vinovat. intrebarea mea e cum se calculeaza valoarea masinii mele, fiind vw bora din 2001, diesel limuzina.. se ia in considerare ca nu am utilizat-o pana in 2010 cand a avut loc accidentu. atunci dupa catalog la firma de asigurari m-a informat undeva la 6 000 euro, sau imi calculeaza cu anu astaa...eu mai pierd cei 2 ani.... multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:56, 14 Aprilie 2012
Conform normelor, valoarea va fi calculata intre 25% si 37% fata de valoarea de catalog 2001, daca starea de intretinere este medie spre buna, asa cum presupun.
Vechimea masinii se calculeaza de la data primei inmatriculari si pina la data accidentului.. Deci nu mai pierdeti nimic.
Bdorin a scris:

Vechimea masinii se calculeaza de la data primei inmatriculari si pina la data accidentului.. Deci nu mai pierdeti nimic.


Corect pentru cazul cand "neutilizat" inseamna neinmatriculat.Uzura anuala se scade (medie) indiferent daca aurovehiculul este rulat sau nu.Nr. de km la bord influenteaza numai limitele extreme de calcul(intretinere buna sau slaba)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca in caz de dauna totala violeta_88 violeta_88 Am avut un accident in urma caruia masina noastra(VW PASSAT DIN 2000) a fost avariata total iar firma de asigurari(BT) a evaluat-o la suma de 2800 de euro. ... (vezi toată discuția)
Dauna totala rca lucitanase lucitanase Buna ziua. Am si eu o dilema. Am avut un accident rutier din care masina mea a iesit cam sifonata. Precizez ca detin un Opel Tigra din 1999. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Dauna totala laurentiumurgulet laurentiumurgulet as ruga pe cine poate sa-ni dea un raspuns pentru o dauna totala la o dacia solenza, scala,cu 70 000 km la bord si sapte ani si patru luni vechime,cat ar ... (vezi toată discuția)