avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Modificarea Legii nr. 76/2002
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Modificarea Legii nr. 76/2002

Am luat acest news de pe legislatia muncii. Ma intereseaza in mod direct prelungirea somajului. Dvs. intelegeti din acest news ca se modifica numai ar.17?
Multumesc frumos si Sarbatori luminate!

In cadrul sedintei plenului Senatului de marti, 10 aprilie 2012, au fost adoptate, fie tacit, fie in urma dezbaterii o serie de proiecte legislative de interes pentru domeniul dreptului muncii si securitatii sociale. Printre acestea se numara si Proiectul de lege pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila.

Senatul este prima Camera sesizata, o decizie finala in ceea ce priveste mentinerea termenului de 1 iunie 2012 ca moment de intrare in vigoare a noului Cod de procedura civila apartine Camerei Deputatilor.

In cadrul sedintei, ca urmare a indeplinirii termenului la 4 aprilie 2012, a fost prezentata Senatului nota de adoptare tacita pentru:

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea art. 17 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca;

Propunerea legislativa pentru modificarea Legii nr. 460/2003 privind exercitarea profesiunilor de biochimist, biolog si chimist, infiintarea, organizarea si functionarea Ordinului Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor in sistemul sanitar din Romania, publicata in M. Of. nr. 836 din 25 Noiembrie 2003.

Propunerea legislativa privind modificarea Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si pentru modificarea si completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, a Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali;

In urma dezbaterilor, Senatul a dat, de asemenea, vot favorabil Proiectului de lege pentru modificarea si completarea Legii notarilor publici si a activitatii notariale nr. 36/1995.

Sursa: Senatul Romaniei




Data aparitiei: 11 Aprilie
Cel mai recent răspuns: iosif.kramar , utilizator 07:36, 17 Aprilie 2012
Din ce ati postat dvs reiese clar ca proiectul de Lege vizeaza numai modificarea si completarea art. 17 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.
da, asa am inteles si eu, dar atunci nu mai inteleg tot proiectul lor. ma rog, multumesc frumos, sarbatori fericite.
cred ca imi doream cu adevarat prelungirea de care se tot vorbeste prin presa.
numai de bine
La art 17 vor modifica lit. a) de la aliniatul 2 care va avea urmatorul cuprins:
a) sunt absolventi ai institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvirea nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionala. Data absolvirii reprezinta data incheierii anului scolar stabilita prin ordin al ministrului educatiri, cercetarii, tineretului si sportului.

Cei de la agentiile de somaj pun oamenii pe drumuri ba ca nu au aia, ba ailalta doar , ba ca le lipsesc niste ore, niste nu stiu ce.......-doar o renunta omul... si dumneavoastra va ganditi sa se prelungeasca perioada de somaj....
Multumesc frumos. Nu m-as fi gandit niciodata ca voi ajunge sa gandesc si asa. Doar din lipsa unui loc de munca te poti adapta, de fapt gandirea ti se adapteaza. Si apoi au fost si niste articole pe aceasta tema.
Paste fericit!
Este o posibilitate de a se prelungi durata acordarii indemnizatiei de somaj, fiecare om are dreptul sa spere la o astfel de posibilitate asa cum s-a mai intamplat in trecut ...

Asa cum s-a mai discutat propunerea de prelungire a picat ...

Alte discuții în legătură

Proiect de lege - prelungirea perioadei de somaj cu 4 luni iosif.kramar iosif.kramar Daca cineva a inteles acest proiect, intrebarea ar fi ; eu sunt acum somer dintr-o banca. se aplica si la mine? Multumesc frumos. Ajutorul de şomaj ar putea ... (vezi toată discuția)
Zile libere rusalii Gratiela Ratiu Gratiela Ratiu Acu ceva timp, Presedintele a fost de acord cu modificrea Codului Muncii privind acordarea a inca 2 zile libere legale, dar, =D>, nu a promulgat legea ... (vezi toată discuția)
Propunere legislativa referitor la grupa deosebita ! ovis67 ovis67 Buna ziua, pe 15 martie dl Dragos Niculescu redactor pe acest sait a publicat un articol referitor la modificarea legii 263/2010 privind grupa de munca ... (vezi toată discuția)