avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... fonduri europene fara cofinantare
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

fonduri europene fara cofinantare

se pot accesa fonduri europene fara cofinantare?este suficient sa ai teren in mediul rural?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:06, 14 Aprilie 2012
Din costul total al proiectului, beneficiarul trebuie sa acopere cheltuielile neeligibile, precum si cofinantarea. Cofinantarea poate fi reprezentata si de contributia in natura a beneficiarului, asa cum este prezentata in Manualul privind eligibilitatea cheltuielilor si in Ghidul Solicitantului. Dar oricum dumneavostra trebuie sa aveti in vedere ca mai intai faceti dumneavoastra plata respectivelor cheltuieli si apoi vi se deconteaza banii. Deci trebuie sa aveti bani.
totusi sunt nelamurit ,deoarece verisoara mea spera sa primeasca 40000euro ,pt ca ar pune 3 ani la rand pepeni ,pe trei hectare..exista si asa ceva?
Cofinantarea este un principiu foarte important in structura programelor de finantare europeana.

Persoana care contribuie si cu banii lui este mult mai atent la cheltuirea banilor si urmareste sa aiba cat mai mare succes

Edit: cea ce primeste verisoara dvs. nu este o finantare europeana pentru un proiect ci primeste subventii agricole (subsidies). Acestea sunt acordate de UE si Guvern daca persoana foloseste in agricultura terenul.

În 2010 UE a cheltuit 57 de miliarde de euro numai pe subventii de acest tip

Info: [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Aprilie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
multumesc
credeti ca astfel de proiecte vor exista in romania si in anii ce urmeaza?sau vor stopa la un moment dat?

Alte discuții în legătură

Fonduri europene chiojdean chiojdean buna,tuturor as dori ceva lamuriri despre accesarea fondurilor europene. sint persoana fizica,detin o anumita suprafata de teren ce as putea sa o destinez ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene pentru studenti corsalex corsalex Buna seara, Am 21 ani, sunt student in anul 2 la Inginerie Mecanica si Electrica si as vrea sa stiu daca as putea obtine fonduri europene nerambursabile si ... (vezi toată discuția)
Fondurile europene si legea 118/2010 lianamic lianamic Prevederile Legii 118/2010 se aplica si veniturilor obtinute din proiecte europene si POSDRU? Responsabilii acestor proiecte sustin ca, daca ar vira bani din ... (vezi toată discuția)