Buna ziua.Am lucrat la un lant de magazine,care dupa un an a intrat in faliment.Mie mi-a expirat contractul cu firma respeciva pe 5.04.2012.La data de 06.04.2012.m-am prezentat la o alta firma ,unde mi s-a facut un contract pe perioada determinata ,nu stiu pe cat timp,pentru ca n-am avut timp sa-mi citesc contractul,si s-a trimis la Revisal,cred.De la firma care a intrat in faliment,ar trebui sa-mi soseasca actele pentru somaj si intre timp mi s-a oferit sansa sa ma angajez la aceasta a doua firma,numai ca aici dupa trei zile de lucru a cate 16 ore,intr-o caldura de 45grade ,mi s-a facut rau si am ajuns noaptea la urgenta,unde spunand ca am probleme cu tiroida,mi s-a comunicat ca n-am voie sa lucrez in caldura.Am anuntat la firma si mi s-a spus ca trebuie sa-mi scriu demisia.Intrebarea mea este ca in situatia data cum trebuie sa procedez ca sa beneficiez de somaj?
Prin motive neimputabile, in sensul art. 17 alin. (1) din Legea nr.76/2002, se intelege:
....
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, in temeiul art. 31 alin.3 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare; ....
Asadar , numai in cazul in care angajatorul notifica salariatul incetarea c.i.m. in perioada de proba se paote beneficia de somaj ... nu si daca angajatorul solicita asa ceva.