avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU CLAUZA DE UZUFRUCT ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE CU CLAUZA DE UZUFRUCT VIAGER SI INTRETINERE

Buna ziua si Hristos a Inviat !

In urma cu doi ani bunicii materni si-au vandut locuinta unuia dintre nepoti cu clauza de uzufruct viager si intretinere. In cadrul clauzei de intretinere intra asigurarea hranei,medicamentelor,asistenta medicala si plata cheltuielilor pentru intretinerea locuintei. Acest nepot nu si-a respectat niciuna dintre conditii,mai grav este ca bunica a ramas imobilizata la pat si singurul ajutor il primesc de la mine. Bunicii vor sa rezilieze acest contract si sa-mi dea mie acest apartament. Ei pot dovedi ca isi platesc singuri cheltuielile,deoarece toate platile le efectueaza cu ajutorul cardului (energie,gaz,medicamente,telefon,iar chitantele de la asociatie sunt emise pe numele bunicului).In marinimia lor,i-au propus acelui nepot sa imi cedeze mie 50% din apartament,dar acesta nici nu vrea sa auda. Ce pot face bunicii in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: adriancerbu , utilizator 21:24, 20 Mai 2013
Sa ceara desfiintarea contractului in instanta. Desfiintarea produce efecte retroactive, imobilul reintra in patrimoniul bunicilor care, ulterior, pot face orice act de dispozitie, inclusiv un nou contract de intretinere.
Multumesc !

Legat tot de acest contract,bunicul meu i-a facut o procura judiciara acestui nepot pentru a-l reprezenta in orice instanta judecatoreasca. Ii poate fi potrivnica in acest proces ?
Intre timp bunicii au deschis acea actiune la judecatorie la care au anexat probele cu inscrisuri (chitante,extras de cont,etc). Am inteles ca la primul termen o sa propuna si probatoriul cu martori. Avocatul ales de ei nu a putut sa imi dea detalii legate de acea procura judiciara.
La un an de la punerea in actiune , judecatoria a respins cererea bunicilor pe motiv ca nu este intemeiata, nepotul lor aducand martori mincinosi care au spus doar ca acesta ii vizita saptamanal si le aducea mancare. Nu s-a tinut cont ca acesta nu a cheltuit nici un leu cu intretinerea lor. Intre timp bunica a decedat , dar a lasat un testament in care eu sunt numit legatar universal. Urmeaza apelul, dar nu stiu ce motive in plus s-ar putea invoca, poate doar ca nepotul nu si-a respectat inca o clauza din contractul de vanzare , aceia ca trebuia sa suporte cheltuielile de inhumare si obiceiurile (pomenile).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie, act de vanzare cumparare sau contract de intretinere? alexandrapopescu1989 alexandrapopescu1989 Bunica doreste sa treaca apartamentul proprietate personala pe numele meu, insa ar dori o clauza contractuala prin care sa ma oblig sa am grija de dumneaei. ... (vezi toată discuția)
Atacare contract de intretinere am3lia am3lia Buna ziua. Bunica mea in anul 2010 mi-a facut un contract de intretinere pe casa pe care o are mostenire de la parintii sai(ea fiind singurul copil al lor). ... (vezi toată discuția)
Act de intretinere iulutzz iulutzz am facut acte de intretinere cu bunicii mei.am investit in jur de 600 mil lei in renovarea apartamentului.in urma unor certuri acestia vor sa strice actele ... (vezi toată discuția)