avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... iarna....mai multi someri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

iarna....mai multi someri

situatia este urmatoarea:
societatea isi intrerupe activitatea pe timp de iarna incepand cu 22.12. salariatii urmand a-si efectua zilele de CO restant pe 2008..dupa care vor fi trimisi in somaj pana la primavara. Daca deciziile de concediere se emit dupa terminarea CO, cand se poate da preavizul.....mai clar, se poate suprapune perioada de preaviz cu cea de concediu de odihna?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 18:00, 10 Martie 2009
Este putin ciudata practica societatii unde sunteti incadrat. Ce domeniu de activitate are?
Perioada de preaviz se poate suprapune perioadei de concediu de odihna.
Dvs ar fi trebuit sa primiti instiintarea cu privire la desfiintarea locului dvs de munca anterior intrarii in concediu.
Durata preavizului in acest caz este de 20 de zile lucratoare.
lucrez la o societate de constructii. Esta cam ciudata practica, dar intreb daca este ilegala. Am mentionat anterior ca societatea isi inceteaza activitatea pe 22.12, preavizele au fost date exact cu 20 zile inainte de aceasta data adica pe 24 nov. Salariatii urmeaza ca dupa aceasta data sa isi efectueze CO restant, dupa care se emit deciziile de concediere, desi (dupa parerea mea) ar putea fi emise la expirarea termenului de preaviz.
Deciziile de concediere vor fi emise imediat cum s-a terminat perioada de preaviz ... nu mi se pare deloc ilegala o asemenea practica ... aveti posibilitatea ca in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere sa contestati aceasta decizie la Tribunalul Judetean in a carei raza teritoriala domiciliati.
Trebuie sa dovediti ca desfiintarea locului de munca nu este efectiva si nu are la baza o cauza reala si serioasa.
Nu cred ca vreo deczie va fi contestata, atat timp cat concedierea este determinata de timpul friguros, iar la primavara toti angajatii vor fi reangajati pe postul ocupat anterior concedierii (fapt mentionat si in preaviz), numai ca...asa a decis conducerea..."sa se emita deciziile de concediere dupa ce salariatii si-au efectuat CO"....dar cum ramane cu termenul de preaviz care expira pe 22.12?
Ce-i cu aceasta data? Este data cand preavizul expira si se pot inctocmi deciziile de concediere.... intotdeauna preavizul se acorda inainte de emiterea deciziei de concediere.

Alte discuții în legătură

In timpul efectuarii c.o. se poate da preaviz de concediere? comercial comercial Ma aflu in urmatoarea situatie : sunt in C.O. pe anul 2010 si am fost instiintat (deocamdata verbal) ca urmeaza sa primesc preaviz de conciedere de 20 ... (vezi toată discuția)
Preaviz,concediere colectiva la cfr marfa dreptaciul dreptaciul Incepand cu data de 11 ian 2010 sunt in concediu de odihna pe anul in curs.Daca dupa aceasta ,si in timpul concediului meu de odihna , la societatea la care ... (vezi toată discuția)
Co anuleaza previzul? gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Sunt angajata de 4 ani la o firma SRL cu contract pe perioada nedeterminata, iar zilele trecute seful m-a anuntat ca vrea sa schimbe \"echipa\" ... (vezi toată discuția)