avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz,concediere colectiva la cfr marfa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz,concediere colectiva la cfr marfa

Incepand cu data de 11 ian 2010 sunt in concediu de odihna pe anul in curs.Daca dupa aceasta ,si in timpul concediului meu de odihna , la societatea la care lucrez(cfr marfa) se vor efectua concedieri colective si mi se va emite preaviz, concediul meu de odihna se intrerupe ,si eu sunt obligata sa merg la serviciu si sa iau la cunostinta pravizul ? va multumesc anticipat pt raspuns.!
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 16:34, 5 Ianuarie 2010
In mod normal preavizul va trebui sa-l primiti dupa perioada de efectuare a concediului de odihna.

Zilele de CO pe care le veti efectua din 11.01.2010 sunt aferente anului 2009 sau anului 2010?
Ptr ca daca sunt din anul 2010 iar dvs veti primi preaviz de concediere atunci va trebui sa returnati banii proportional zilelor de CO/2010 la care nu aveati dreptul si pe care le-ati efectuat in avans.

De asemenea, exista posibilitatea ca societatea sa va faca cerere de rechemare din concediul de odihna ptr a putea sa va inmaneze preavizul de concediere. In acel moment efectuarea concediului de intrerupe urmand ca dvs fie sa continuati apoi efectuarea CO (dar cu riscul pe care vi l-am expus mai sus, daca ele sunt din 2010) fie sa ramaneti la serviciu ptr a efectua perioada de preaviz urmand ca zilele de CO neefectuate (daca sunt aferente anului 2009) sa va fie compensate in bani la sfarsitul perioadei.
Zilele de co sunt aferente anului 2010, iar conform ccm in cazul concedierii colective nu imi pot fi retinuti banii pe co .
Atunci este OK.
Dar in CCM nu exista prevedere ca se platesc zilele de CO aferente anului in care se face concedierea? Ma gindeam ca asa mai beneficiati de niste bani.
Daca nu, atunci mai bine le efectuati, ca tot nu trebuie sa dati banii inapoi.
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2010
Isa Radov, Consultant resurse umane
-nu se emite preaviz ,
-nu se emite decizie de concedire in timpul C.O. (art 60 alin. (1) lit. i)C. mun.)
-se emite decizie de concediere dupa efectuarea C.O.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna si preaviz dreptaciul dreptaciul in ianuarie 2010 voi intra in concediu de odihna, pe care il voi lua integral pt tot anul , adica 27 zile lucratoare. in cazul conedierilor colective , ... (vezi toată discuția)
In timpul efectuarii c.o. se poate da preaviz de concediere? comercial comercial Ma aflu in urmatoarea situatie : sunt in C.O. pe anul 2010 si am fost instiintat (deocamdata verbal) ca urmeaza sa primesc preaviz de conciedere de 20 ... (vezi toată discuția)
Concediu inaintea preavizului doinaradu doinaradu Conform programarii concediului,luna iulie este luna in care am solicitat c.o. Tot in aceasta luna urmeaza sa primesc preavizul de concediere colectiva. ... (vezi toată discuția)