avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda de circulatie platita figureaza in evidentele ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda de circulatie platita figureaza in evidentele primariei

Buna ziua,

In 2008 am avut un eveniment rutier, in urma caruia am fost amendat de politie cu suma de 200 ron. In termenul legal am platit la CEC 50% din valoarea amenzii, adica 100 de ron. Acum cateva luni am aflat ca figurez la primarie cu amenda de 200 de ron + penalitatile aferente. Cum trebuie sa procedez ca sa dispara aceasta datorie de la primarie - directia impozite si taxe ? Am gasit acasa chitanta CEC care arata ca am platit cei 50% din valoarea amenzii, iar chitanta are si data platii scrisa.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: angizah , utilizator 14:49, 18 Octombrie 2012
Ulterior platii amenzii (50% in 48 de ore), ar fi trebuit sa transmiteti organului care a emis amenda o copie de pe chitanta, pentru ca acestia sa nu mai transmita la primarie, directia taxe si impozite acea amenda ca fiind creanta bugetara..
Acum, va trebui sa depuneti la aceeasi primarie, serviciul taxe si impozite, o copie de pe chitanta cu care ati achitat amenda si veti fi radiat din evidente ca debitor.
Va multumesc !
Buna ziua!

Tocmai am aflat ca sotul meu a intampinat o problema similara. Pe data de 11.02.2011 acesta a primit o amenda de circulatie (singura amenda pe care a primit-o vreodata) si eu am platit-o a doua zi la Cec Bank. Nu am stiut ca platile nu vor fi raportate de catre banca si in consecinta nu am transmis confirmarea platii. Acum cateva zile, cand a mers ca achite impozitul la masina, a aflat ca figureaza cu aceasta amenda neplatita. Din pacate nu mai gasesc chitanta si as vrea sa stiu daca cei de la banca m-ar putea ajuta cu o copie a acesteia sau orice alta dovada de efectuare a platii. Noi nu colaboram cu Cec-ul, iar aceasta ar fi singura tranzactie efectuata la ei.

Va multumesc!

Buna ziua,

In data de 12 ian.2012 numitul X primeste o amenda de circulatie pe care o achita in aceeasi zi.

Astazi primim de la Directia Fiscala o adresa de:

La firma: infiintare a popririi asupra disponibilitatilor banesti si Titlu executoriu pentru amenda neachitata de X;
Persoana X : Titlu executoriu si proces verbal privind cheltuielile de executare silita, respectiv cheltuieli ptr. infiintarea popririi.

Apelez la d-voastra sa-mi confirmati daca procedez corect :
- Firma depune contestatie la executare, anexand copia dupa chitanta prin care s-a efectuat plata ?
- Numitul X depune contestatie la executare pentru amenda de circulatie, anularea cheltuielilor ptr. infiintarea popririi si radierea din evidentele directiei fiscale ca si debitor anexand copie dupa chitanta ?

Este corect sa depunem contestatie sau intocmim doar o informare cu privire la achitarea amenzii ???

Multumesc anticipat!



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare referitoare la o amenda platita LiviuP LiviuP Buna ziua. Apelez la cei cu mai multa experienta intr-o problema administrativa. Problema este urmatoarea : in urma cu citiva ani (mai precis in 2002) am ... (vezi toată discuția)
Poprire persoana fizica pentru neplata amenzi de circulatie drujbex drujbex Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am fost executat silit, prin poprire, pentru ca apaream la directia venituri si impozite sector 2 cu niste ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie ajunsa la finante dupa 4 ani, a intervenit prescriptia? horia2010 horia2010 am aflat de la finante ca am de plata o amenda pt viteza pe dn1 la Barcanesti Prahova. problema e ca fapta a fost savarsita la 2 ian 2007! procesul verbal a ... (vezi toată discuția)