De curand am avut o situatie neplacuta in familie si sunt descurajata de tot... nu stiu care este calea corecta.
De sfintele sarbatori de paste s-a iscat un conflict in familia mea in sensul ca sotul meu a baut (asa cum face cam de obicei), nu mult dar suficient cat sa ii creeze o stare mai agitata... si au inceput , din partea lui anumite acuzatii. Eu am considerat ca trebuie sa imi chem parintii ca sa lamurim niste treburi ... sa isi spuna direct nemultumirile in fata acestora ( unele din nemultumiri le erau adresate). Cand tatal meu a venit au existat un schimb scurt de replici mai acide ... tatal meu a spus ca in anii de cand sunt impreuna cu sotul nu s-a bagat intre noi dar acum se simte dator sa o faca .... si nu stiu precis inprejurarile , ptr ca nu am fost langa ei dar s-a ajuns ca sotul meu sa il dea afara . Tata a refuzat spunand ca e exagerata reactia si ca pleaca cand vrea ca,,, casa nu este numai a lui ... S-a ajuns ca sotul sa cheme politia .... dar tatal meu plecase deja cu copilul nostru .... cu consimtamantul meu verbal si al lui dar tacit ............pentru ca nu a schitat nici un gest cand au plecat ....... ba din potriva a spus ca sa imi iau si eu lucruri sa plec cu ei . Eu nu am facut acest lucru in ideea ca raman sa discut cu el .......... nu prea am avut ce . Am venit amandoi la tatal meu cu intentia de a lua copilul inapoi .... el a refuzat sa intre in curtea si casa tatalui meu .... Am cazut de acord cu el ca sa raman peste noapte sa isi mai limpezeasca mintea si poate sa mai discutam a doua zi ......... Din cate vad el nu si-a schimbat nimic in gandire......... problema este mai veche intre noi....... sicane sunt demult intre noi.... Unul dintre principalele motive este bautura... Ii place destul de mult aceasta licoare ... iar eu efectiv nu suport acest lucru ... mai este si mama lui , o femeie in varsta care mi-a cam facut viata un calvar ...... numai mama nu o pot numi... Sunt multe de spus ...... In momentele acestea sunt foarte ravasita si nu stiu ce cale sa urmez ... Nu vreau ca in urma unui divort sa pierd ce am .... mai ales copilul ....... mai ales ca m-a amenintat ca ma da pe mine sau pe tatal meu la rapire de copii ......... Eu am doua proprietati obtinute in timpul casatoriei prin donatie si din cate stiu la acestea doua nu se poate umbla la partaj... una este un loc de casa cu o casa batranesca si una este un apartament de doua camere... Ce pot pierde daca divortez .... orice ar fi ... cum sa procedez cu copilul sa nu il pierd .... sotul are un venit mai mult decat satisfacator ... lucreaza pe vapoare (inginer mecanic)... Si se stie ca cine are banii in ziua de azi are puterea ..... Ajutati-ma va rog spuneti-mi cum sa procedez sa fie bine pentru toti ............... el mi-a zis ca daca nu ma intorc pana deseara la el maine baga divort ..... cine stie ce motive va acuza....Sunt derutata de tot ..... vaide sarbatorile si linistea mea.............
Daca sunteti hotarata, atunci puteti inainta actiune de divort in care sa cereti custodie exclusiva sau comuna a copilului. Regula este custodia comuna, dar in acest caz cereti ca stabilirea domiciliului minorului sa fie la Dvs. Puteti sa rezolvati partajul ulterior divortului.Succes!
Prima varianta care se ia in calcul in astfel de situatii este cea a impacarii. Incercati sa discutati cu sotul, expuneti-i nemultumirile dumneavoastra, rugati-l sa si le exprime si el pe ale lui, daca le are, pentru a incerca sa gasiti cauzele conflictului. Exprimati-va deschis punctele de vedere si poate veti ajunge la un consens pentru salvarea casniciei. Puteti sa incercati si varianta consilierii de cuplu/familie.
Daca aceasta metoda nu da roade, puteti sa va ganditi si la divort.
La partajul bunurilor comune se vor lua in considerare contributiile aduse de fiecare dintre soti. Este adevarat, bunurile dobandite prin donatie in timpul casatoriei sunt bunuri proprii si nu intra in masa partajabila.
In ce priveste custodia copilului, aici intra in calcul mai multe elemente. Nu ati mentionat varsta copilului, dar daca este una frageda, de obicei, instantele decid in favoarea mamei. Un plus il constituie faptul ca dispuneti de o locuinta, ati mentionat ca printre bunurile primite prin donatie exista si un apartament.
Un minus pentru sot si un plus pentru dumneavoastra consta in pasiunea lui pentru bautura.
Ati spu ca sotul este inginer mecanic pe vapoare, dar n-ati mentionat daca lucreaza in port sau si se deplaseaza. Varianta a doua ar fi iarasi un avantaj in lupta pentru custodie, pentru ca ar demonstra ca singur, sotul n-ar avea timp suficient pentru copil.
Nu ati mentionat daca aveti un loc de munca, dar daca nu aveti nu ar fi chiar un impediment major in acordarea custodiei. Doar faptul ca sotia nu are un loc de munca nu e suficient pentru ca instanta sa decida in favoarea sotului custodia.
Prima solutie ramane aceea a impacarii, a salvarii familiei. Daca nu se poate, va recomand sa va angajati un avocat, pentru ca lupta pentru custodie este una dura, in unele cazuri chiar murdara. Cu un avocat bun puteti sa obtineti custodia si pensie alimentara din partea sotului.
Ana500
Calmati-va!!
Apoi, in liniste, puneti-va in ordine gandurile;
Analizati-va senimentele: Va mai iubiti sotul? Daca raspunsul este DA, cu iubire si calm veti trece peste acest incident.
Daca numai frica de necunoscut si teama de a fi despartita de copil va tine langa acest om, atunci actinati repede, asa cum v-au aratat antepostatorii mei.
Va doresc liniste si iubire!!
Multumesc pentru sfaturi . Discutii cu sotul am mai purtat dar este destul de dificil sa gasim solutii viabile , pentru ca sunt mai multe lucruri pe care trebuie sa le avem in vedere. El are in proprietate o casa in care am stat si in care sta si soacra mea de 80 de ani ... o persoana foarte foarte dificila si rea de gura ... si cand spun rea de gura nu zic minciuni... terorista nu gluma. Sotului nu ii este la indemana sa paraseasca casa in care a investit atat iar eu nu mai sunt dispusa sa ma intorc in aceleasi conditii in care am stat pana acum ... si nu ma refer decat la sicanele , certurile si toate chestiile neplacute care s-au intamplat pana acum si pentru care solutii nu se prea intrevad . Ar fi o solutie cu mutatul dar in apartamentul pe care il detin nu vrea sa stam pentru ca a motivat ca nu vrea sa fie ginere in casa si... sa stam cu chirie in alta parte este de rasul curcilor. Orgoliul lui si dorinta de a putea controla cat mai mult lucrurile este putin cam exagerata. Fata de el mai am inca ceva sentimente placute , nu sunt chestii pe care sa le pierzi pur si simplu dar asa cum i-am spus-o si lui fata de bautura sunt ff categorica ... am incercat sa il inteleg in astia cativa ani de cand suntem impreuna dar .... daca toata lumea ar apela la alcool pentru a-si "rezolva " problemele unde s-ar ajunge ...? Credeti-ma ca nu este nici o placere.. olfactiva , vizuala sau chiar auditiva sa stai langa un om baut . Daca fata de mama lui se comporta neplacut destul de des , cand este baut ( o bruscheaza , o jigneste rau de tot) fata de mine ce pretentii as putea avea . Meseria lui de inginer mecanic pe nave il tine departe de casa cu lunile iar eu cat a fost plecat am incercat sa ma descurc cum pot, si nu ma refer dpdv financiar... Starea de singuratate nu imi este straina, ca de la mama lui nu am prea avut ajutor .Starea mea materiala este stabila. Am un salariu stabil, am o locuinta a mea unde sa stau si asta imi ofera o oarecare siguranta ... dar singuratatea nu este buna .... norocul si salvarea mea este baiatul meu care are aproape 5 ani ...... daca nu ar fi fost el as fi cazut psihic rau de tot.. Nu trebuie sa se ajunga la batai sau mai stiu eu la ce alte violente sa fii deceptionat.... In zilele noastre stresul este o cauza principala a destl de multe boli... Secolul vitezei ... Acum imi dau seama ... desi cam tarziu ... dar au fost anumite circumstante atunci cand m-am cunoscut cu sotul... nu este bine sa te casatoresti cu cineva pana nu il cunosti suficient de bine, pana nu va intelegeti bine ca prieteni si abia apoi sa treceti la stadiu de iubiti sau soti....
Dvs ziceti asa "nu vreau ca in urma unui divort sa pierd ce am .... mai ales copilul ...".
Copilul nu aveti cum sa vi-l pierdeti, cum va inchipuiti ca instanta va stabili domiciliul copilului la tata cadnd tata bea si lipseste de acasa prin natura seviciului jumatate din an ?
Ce aveti acum si nu vreti sa pierdeti ?
Sunt de parere ca va amagiti ca-l puteti schimba si pierdeti timp
Alte discuții în legătură
Divort
2peter
Sunt casatorita de 6 ani si am un copil de 3 ani.Locuim intr-un apartament cumparat la banca prin credit ipotecar(de 4 ani pe numele amandoura dar sotul a ... (vezi toată discuția)
Divort
oanastnc
Buna ziua! Am sa incep intr-un mod direct si voi incerca sa fiu cit mai concisa si concreta in relatarea mea.Sunt casatorita de aproape 19 ani nu avem ... (vezi toată discuția)