avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog - sfatuiti-ma si pe mine- cearta in familie, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog - sfatuiti-ma si pe mine- cearta in familie, posibil divort cu minor, partaj

De curand am avut o situatie neplacuta in familie si sunt descurajata de tot... nu stiu care este calea corecta.
De sfintele sarbatori de paste s-a iscat un conflict in familia mea in sensul ca sotul meu a baut (asa cum face cam de obicei), nu mult dar suficient cat sa ii creeze o stare mai agitata... si au inceput , din partea lui anumite acuzatii. Eu am considerat ca trebuie sa imi chem parintii ca sa lamurim niste treburi ... sa isi spuna direct nemultumirile in fata acestora ( unele din nemultumiri le erau adresate). Cand tatal meu a venit au existat un schimb scurt de replici mai acide ... tatal meu a spus ca in anii de cand sunt impreuna cu sotul nu s-a bagat intre noi dar acum se simte dator sa o faca .... si nu stiu precis inprejurarile , ptr ca nu am fost langa ei dar s-a ajuns ca sotul meu sa il dea afara . Tata a refuzat spunand ca e exagerata reactia si ca pleaca cand vrea ca,,, casa nu este numai a lui ... S-a ajuns ca sotul sa cheme politia .... dar tatal meu plecase deja cu copilul nostru .... cu consimtamantul meu verbal si al lui dar tacit ............pentru ca nu a schitat nici un gest cand au plecat ....... ba din potriva a spus ca sa imi iau si eu lucruri sa plec cu ei . Eu nu am facut acest lucru in ideea ca raman sa discut cu el .......... nu prea am avut ce . Am venit amandoi la tatal meu cu intentia de a lua copilul inapoi .... el a refuzat sa intre in curtea si casa tatalui meu .... Am cazut de acord cu el ca sa raman peste noapte sa isi mai limpezeasca mintea si poate sa mai discutam a doua zi ......... Din cate vad el nu si-a schimbat nimic in gandire......... problema este mai veche intre noi....... sicane sunt demult intre noi.... Unul dintre principalele motive este bautura... Ii place destul de mult aceasta licoare ... iar eu efectiv nu suport acest lucru ... mai este si mama lui , o femeie in varsta care mi-a cam facut viata un calvar ...... numai mama nu o pot numi... Sunt multe de spus ...... In momentele acestea sunt foarte ravasita si nu stiu ce cale sa urmez ... Nu vreau ca in urma unui divort sa pierd ce am .... mai ales copilul ....... mai ales ca m-a amenintat ca ma da pe mine sau pe tatal meu la rapire de copii ......... Eu am doua proprietati obtinute in timpul casatoriei prin donatie si din cate stiu la acestea doua nu se poate umbla la partaj... una este un loc de casa cu o casa batranesca si una este un apartament de doua camere... Ce pot pierde daca divortez .... orice ar fi ... cum sa procedez cu copilul sa nu il pierd .... sotul are un venit mai mult decat satisfacator ... lucreaza pe vapoare (inginer mecanic)... Si se stie ca cine are banii in ziua de azi are puterea ..... Ajutati-ma va rog spuneti-mi cum sa procedez sa fie bine pentru toti ............... el mi-a zis ca daca nu ma intorc pana deseara la el maine baga divort ..... cine stie ce motive va acuza....Sunt derutata de tot ..... vaide sarbatorile si linistea mea.............
Cel mai recent răspuns: ana500 , utilizator 14:56, 19 Aprilie 2012
GermanAlex a scris:

Nu merita sa traiesti alaturi de un betiv. Lasa-l sa isi traiasca cum stie el viata. Ia un avocat bun si divorteaza. Dar nu te baza doar pe avocat. Citeste legile si urmareste cu atentie procesul. Toate bunurile primite personal (din donatii de la parinti sau rude) nu se impart.

Domnu` German...si cu copilul cum procedam? El n`are sentimente? Punem pariu ca el iubeste, si ii vrea langa el pe ambii parinti? Cand devenim parinti, mai avem si reponsabilitati, ce sunt deasupra orgoliilor personale, si trebuie cautata calea spre intelegere -comunicarea!
Nu vi se pare ca, in povestea asta, exista o fractura de comunicare, intre doua persoane ce inca se iubesc?
Iubirea, poate vindeca si repara multe, daca exista comunicare.
Nu se poate sa fii uitat "amanuntul" acesta. Sau vreti moartea pacatosului, si "decapitarea" lui, fara sa-l ascultati.
#-o
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2012
ContSters128789, utilizator
Exista si organizatii (gen alcolici anonimi) care pot sa va ajute si pe dumneavoastra si pe sotul dumneavoastra; dar asta inseamna ca el trebuie sa accepte ca are o problema cu alcoolul. Consilierea acordata de aceste organizatii vizeaza si membrii familiei, nu numai persoana care are aceasta "patima".
Puteti incerca sa luati legatura cu o astfel de organizatie, sa discutati cu consilierii acesteia, sa discutati apoi cu sotul, sa vedeti cat de tare isi doreste sa aveti impreuna o familie fericita.
Daca veti observa ca face eforturi sa va inteleaga, sa indrepte greselile facute fata de dumneavoastra, fata de parintii dumneavoastra, merita sa continuati sa-i fiti alaturi, mai ales ca aveti un copil care are nevoie si de tata.
Daca, insa, el nu face eforturi, mai bine renuntati sa va chinuiti (inclusiv copilul poate fi afectat de atmosfera tensionata dintre parinti) si divortati. Daca aveti unde locui, separat de sot, puteti partaja bunurile comune ulterior obtinerii hotararii de divort.
Multumesc inca odata pentru sfaturi ... am de gand sa ii mai dau o sansa ...sa ne mai dam o sansa ....avand in vedere ca nu este vorba numai de noi doi ci mai este implicat si un copil minor ...Momentan am zis sa ma intorc la el ... Se pare ca el a fost primul care a stat de vorba cu un avocat in timpul cat nu am stat cu el ..... eu decat m-am gandi s-o fac... Cred ca ar fi bine sa stiu totusi la ce sa ma astept daca vreodata ar fi sa ajungem la divort. Acum s-a apucat de un tratament pentru dependenta de alcool ... frumos gestul... de apreciat ..... dar timpul va arata daca isi doreste cu adevarat sa scape de viciul acesta sau o face doar ca sa imi inchida mie gura.. mai ales ca mai are decat vreo doua- trei saptamani pana pleaca... rabdare ...rabdare ... Am zis sa vad cum evolueaza lucrurile in privinta aceasta ... sa vad cum va fi situatia cand se va intoarce din voiaj .... poate cel mult un an .... ca deh este o boala care se vindeca greu sau deloc. Plus ca mai sunt de luat in calcul si alte aspecte in ceea ce il priveste.....Voi incerca sa fiu si eu ceva mai rabdatoare ... Vom vedea ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort 2peter 2peter Sunt casatorita de 6 ani si am un copil de 3 ani.Locuim intr-un apartament cumparat la banca prin credit ipotecar(de 4 ani pe numele amandoura dar sotul a ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Mihaela457 Mihaela457 Buna ziua, Eu sunt in divort cu sotul meu. Avem o fetita in varsta de 16 ani, care vrea sa ramana cu tatal ei, dar el nu a depus niciun act pentru custodia ... (vezi toată discuția)
Divort oanastnc oanastnc Buna ziua! Am sa incep intr-un mod direct si voi incerca sa fiu cit mai concisa si concreta in relatarea mea.Sunt casatorita de aproape 19 ani nu avem ... (vezi toată discuția)