Buna ziua.Mama mea vrea sa divorteze de tatal meu deoarece nu se mai inteleg(tata bea, face scandal,pur si simplu o agreseaza psihic;asta de cand ma stiu-abia acum s-a hotarat sa faca pasul).Tata este de acord sa divorteze,fiindca vrea banii de pe apartamentul in care locuiesc.In familie sunt :un minor,eu si sora mea majori.Tata spune ca este de acord sa lase custodia fratelui minor , mamei.Intrebarile mele sunt :
-ce procent din apartament ii revine
-mama ar vrea sa divorteze luna asta ,pentru ca are contract de munca in Italia
-daca lucreaza in Italia, afecteaza incredintarea minorului catre mama?Trimite banii in tara si eu si sora mea ne ocupam de el(dus la scoala,teme,mancare ,etc.)
-mama nu ar vrea sa vanda apartamentul, ci ar vrea sa-i dea partea care ii revine legal.Este un anumit interval de timp in care trebuie sa-i predea banii?
- cam cat ar costa un avocat care sa ne ajute in acest caz;si daca se poate plati avocatul la sfarsitul cazului;atunci cand a reusit ce a propus.
Nu ar fi corect fata de doi dintre copii, o vanzare catre unul din copii.
Corect e sa faca partaj si in tranzactia semnata la notar, poate fi trecut faptul ca mama va plati sulta( despagubirea pt partea tatalui )in rate.
Nu dureaza mult divortul, pot face apoi partajul
Ma refeream ca imediat dupa divort sa se retreaca in posesia mamei, proaspat divortata:)
Dar daca se face partajul,si dupa cum spuneati sa plateasca in rate,in cat timp se finalizeaza totul?Avand in vedere ca sunt de acord amandoi si au stabilit tot.Minorul in grija mamei,nu dorim neaparat pensie alimentara,se da un avans....cat dureaza mai exact(am vrea ca intr-o saptamana sa se incheie si apartamentul sa fie trecut pe numele mamei?
Buna seara. Ce doriti Dvs este imposibil. Chiar Daca divortul se poate pronunta si de catre notari este obligatoriu a se acorda un termen de gandire. Intr-adevar notarul poate face si o tranzactie de partaj , cu obligatia noului proprietar de a plati sulta . Iar mama Dvs tb sa se prezinte personal , daca divortul este de comun acord.
Vanzarea si revanzarea nu e o solutie buna, costa si prea mult si nu are sens.
In situatia dvs cu minorul lasat in grija fratilor..e mai bine ca parintii sa divorteze la notar, depun acum cererea si mama vine in termen de 1 luna sa definitiveze divortul.
Daca nu se poate prezenta odata plecata la munca, singura solutie e sa fie reprezentata de avocat in instanta, nu va mai putea divorta de comun acord. Va fi mai complicat in privinta copilului, ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de la distanta, mai potrivit ar fi plasamentul catre unul din voi cei majori
In privinta partajului mama ar putea mandata pe cineva sa semneze tranzactia in numele sau in fata notarului, tranzactia ar fi bine sa fie redactata de un avocat ca interesul mamei sa fie protejat, sa nu se omita vreun amanunt.
Multumesc.Din ce in ce se complica lucrurile.Apartamentu nu este inscris in cartea funciara.Asta inseamna ca mai dureaza f mult pana se poate intabula pe numele mamei(sper ca nu am incurcat termenii,imi sunt necunoscuti)...Suntem extenuati.Sper sa reusim...tata...bea de stinge:)haz de necaz.
Divort cu un minor
mihaela_
Buna ziua.Familia noastra are patru membrii:mama,tata,un baiat de 16 ani si eu de 21.Tata este un alcoolic.Am uitat vremea in care avea rolul de tata si nu de ... (vezi toată discuția)
Partaj
Vicky1
Buna ziua.
Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul.
Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)