avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general chitanta sau bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

chitanta sau bon fiscal

Daca am un parc de vinzari utilaje agricole, masini si remorci, la vinzarea catre persoane fizice sint obligat sa emit factura ,(le este necesara la inmatriculare),cum procedez eliberez chitanta cu valoarea facturii sau bon de casa ,cod caen 4519 comert cu alte autovehicule. Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 15:46, 17 Aprilie 2012
In cazul in care plata pretului se face cu numerar veti elibera bon fiscal (cand cumparatorul este persoana fizica)
Buna ziua: emiteti bon fiscal. Iata prevederile legale aplicabile:
ORDONANTA DE URGENTA nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale
"Art. 1
(1) Operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

(2) Operatorii economici prevazuti la alin. (1), denumiti in continuare utilizatori, au obligatia sa emita bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale si sa le predea clientilor. La solicitarea clientilor, utilizatorii vor elibera acestora si factura fiscala"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand emit documente? ciprianr ciprianr Buna ziua, Intrebarea mea multipla este urmatoarea, in cazul unui comerciant, cand se emite doar bon fiscal, cand se emite doar factura, cand se emite bon ... (vezi toată discuția)
4791 comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet justfor justfor Buna ziua, avem un magazin online si in mare parte livram produsele prin intermediul unui curierat. In acest caz, stiu ca nu avem nevoie de casa de marcat pt ... (vezi toată discuția)
Bon de casa sau chitanta? luminar luminar Buna ziua! Sunt administratorul unei firme care are ca obiect de activitate executarea de focuri de artificii si efecte pirotehnice (Alte activitati ... (vezi toată discuția)