avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... despre Parteneriat Strategic Romano-Turc !
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

despre Parteneriat Strategic Romano-Turc !

Buna ziua tuturor !
Am o intrebare ,si va multumesc anticipat daca se ofera cineva sa ma ajute ,daca stie despre Parteneriat Strategic Romano-Turc ,referitor la importul,exportul de marfuri din si in Turcia ,spre Romania ,sau alt stat UE ,din cate am auzit sunt anumite scutiri,etc...Va doresc toate cele buna ,si astept raspunsurile dvs .

[editat - este interzisa postarea datelor de contact in forum. Va multumim]
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:14, 17 Aprilie 2012
Desi exista un numar de parteneriate strategice cu Turcia, nu poate exista un parteneriat strategic romano-turc referitor la exporturi sim importuri pentru simplul fapt ca România nu are dreptul unilateral de a stabili taxele de export-import. Acest drept a fost dat alaturi de altele către Uniunea Europeana.

Totusi, exista Acordul de la Ankara din 1963, la acest acord se adaugă un protocol adițional, semnat în noiembrie 1970.

UE a stabilit o uniune vamală cu Turcia în 1995. Aceasta reglementează comerțul cu produse prelucrate dintre Turcia și UE și, de asemenea, prevede armonizarea legislației Turciei cu anumite politici ale UE, cum ar fi reglementarea tehnică a produselor, concurența și proprietatea intelectuală. Comerțul de produse agricole și din oțel dintre UE și Turcia este reglementat prin acorduri preferențiale separate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Importul produselor alimentare din bulgaria luciancozlac luciancozlac Vreau sa import produse alimentare din bulgaria in vederea deschiderii unui magazin alimentar cu produse fabricate in bulgaria(produse din ... (vezi toată discuția)
Declaratie achizitii intracomunitare DB56 DB56 Firma noastra ( platitoare de TVA ), cumpara produse din Germania, pe care le revinde beneficiarilor din Romania. Marfa este expediata direct din Germania ... (vezi toată discuția)
Livrare materiale de constructii in austria siracusa siracusa Buna ziua! As dori cateva informatii daca este posibil sau sa ma indrumati catre cineva in masura sa-mi raspund privind urmatoarea intrebare: Am o societate de ... (vezi toată discuția)