avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare imobil cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare imobil cu clauza de intretinere

Buna ziua,

Va rog daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea problea:
Am o verisoara de 75 ani care are o fata cu grad de handicap grav in varsta de 45 de ai .Fata verisoarei este detinatoarea unui apartament unde are si domiciliul,dar nu locueste in el,apartament care a fost dat unei persoane cu contract de vanzare si clauza de intrtinere a fetei .
Casa in care locuieste fata verisoarei si verisoara mea este 30% pe numele verisoarei mele si 70% pe numele fetei verisoarei mele.
Verisoara mea vrea sa-mi dea mie apartamentul dar nu stie sub ce forma juridica legala ,atata timp cat proprietar este si fata ei si vrea ca fata sa ramana in continuare in apartamentul in care stau impreuna .

Cei ce au luat celalalt apartament cu clauza de intretinere a fetei handicapate vor ca sa duca fata la tara sau sa stea cu ei.Mama fetei nu doreste acest lucru de frica ca sa nu ii faca ceva rau.

Intrebarea mea este :
1Daca eu si verisoara mea impreuna cu fata ei facem un contrct de vanzare cumparare cu clauza de intretinere doar pentru mama fetei se poate?si in ce mod.
2.Am vreo obligatie juridica fata de fata atata timp cat nu am si clauza de intretinere asupra fetei pe acest apartament?
3.Exista alta forma de preluare a apartamentului pus in discutie?
4.Cum pot eu legal sa impiedic luarea fetei si ducerea ei la tara de cei in drept sa o intretina, in timpul vietii mamei ei, cat si dupa moartea mamei ei.
5.Cum se poate anula un contract de vanzare cu clauza de intretinere?

Va multumesc anticipat si am speranta ca ma puteti ajuta cat mai curand posibil.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 11:03, 6 Martie 2017
Va multumesc
Multumesc ptr ajutor ,cazul s a rezolvat in instanta si au recuperat apartamentul dar doar in situatia in care am reusit sa i fac interdictie fetei oligofrene .Asa instanta a considerat contractul nul .A durat 3 ani .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Remarcabil ca ati revenit dupa atata timp sa ne spuneti cum s-a finalizat. Ma bucur ca ati reusit anularea / constatarea nulitatii. De acum sunteti mult mai experimentat (a) si sper ca veti consulta un avocet in demersurile viitoare, inainte de a incheia alte acte.

Va multumesc pentru ca ne-ati scris cum s-a terminat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere viky56 viky56 Buna ziua, Mama verisoarei mele in varsta de 76 de ani a incheiat acum un an de zile un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pentru ... (vezi toată discuția)
Ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, ... Ålesund Ålesund ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager. Cealaltă fiică primise deja în 1995 ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare-cumparare ContSters96930 ContSters96930 Doresc sa stiu daca verisoarei mele ii poate strica actul de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere ,soacra impreuna cu sotul verisoarei,socrul a ... (vezi toată discuția)