avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Gasit chei casa, masina, birou (rog raspuns urgent)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Gasit chei casa, masina, birou (rog raspuns urgent)

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie (relatez pe scurt):
Aseara, 16 apr, a doua zi de Paste, am vazut o masina care avea in yala portbagajului un set de chei (ale masinii, de la casa si altele ce par de la un birou). Masina era incuiata, parcata pe trotuar (nu loc inchiriat), multe blocuri in zona. Multa lume trece prin zona (e un mall vis-a-vis de unde e parcata). Eu le-am luat si am lasat un numar de tel pt contact sub stergatorul parbrizului, gandindu-ma ca se va intoarce in cateva minute/ore si va vedea biletelul.
A trecut deja aproape o zi si se pare ca inca nu a vazut biletelul.

Intrebarea este:
Daca ma duc la politie si declar toate amanuntele situatiei, risc vreo problema sau complicatie pentru ca nu am sunat imediat aseara?

Imi cer scuze daca am postat gresit, dar pun raul inainte.

Multumesc pentru orice raspuns.
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
ionion11, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionion11 , utilizator 09:32, 18 Aprilie 2012
Fapta dvs nu ar trebui considerata furt. Nu cred ca ati avea vreo problema daca va duceti sa le dati politiei deoarece oricum sunteti obligat, conform legii, sa le inapoiati. Daca ati retinut si nr de inmatriculare este si mai bine deoarece prorprietarul poate fi gasit mai usor.
Ar fi indicat sa mergeti la politie, nu riscati nimic.
Sigur ca am notat numarul de inmatriculare. Doar ca nu vreau sa fiu considerat "rau-intentionat" de politie pt ca nu am anuntat imediat.
Masina mai este in zona in care ati gasit-o?
Informati Politia , sunati la 112, URGENT!,....poate fi masina furata....
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari
danacj a scris:

Masina mai este in zona in care ati gasit-o?
Informati Politia , sunati la 112, URGENT!,....poate fi masina furata....


O sa merg acum sa verific si apoi la sectia de politie din apropiere. Masina era incuiata cand am gasit-o.

Edit: M-ati cam speriat cu acest mesaj, ce sa cred, ca cineva a furat-o apoi a abandonat-o in loc public incuiata cu cheile la vedere?? Pai in cazul asta simtul civic ce sa mai zica, "mergi, ia-ti numarul din parbriz, arunca cheile sau lasa-le sub masina"??
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
ionion11, utilizator

Alte discuții în legătură

Maºina zgâriatã sistematic de un vecin roolly roolly Mi-am găsit sistematic maşina zgâriată pe capota portbagajului. Iniţial am dat vina pe copii care se joacă în zonă. Am găsit într-o dimineaţă un ... (vezi toată discuția)
Am gasit masina "stearsa" tequilla_163 tequilla_163 Buna ziua, in urma cu doua saptamani, am gasit la stergator un biletel, pe el era scris un numar de inmatriculare si modelul unei masinii. Nu am bagat de ... (vezi toată discuția)
Accident cu o masina declarata furata VasilcoviciAnamaria1986 VasilcoviciAnamaria1986 Buna ziua, am o problema- poate ma puteti ajuta cu un sfat. Duminica dimineata mi-am gasit masina busita in parcare (locul meu de parcare pe care il platesc la ... (vezi toată discuția)