avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatia terasei blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatia terasei blocului

Locuiesc intr-un bloc cu 3 etaje, iar vecinul de la etajul 3, care a cumparat de curand apartamenntul a facut o hartie catre Presedintele asociatiei de proprietari prin care instiinteaza ca sunt necesare reparatii de hidroizolare la acoperis. Prin aceasta adresa respectivul proprietar il roaga pe presedinte sa instiinteze si pe ceilalati proprietari care detin cota parte din respectivul acoperis in vederea gasiri unei solutii de comun acord. Intrebarea mea ar fi: eu ca proprietar, ce raspuns ar trebui sa dau la respectiva hartie inmanata mie de catre presedinte, stiind ca la repararea acoperisului trebuie sa contribuie toti locatarii. Daca eu scriu ca nu sunt de acord are vreo relevanta?
Cel mai recent răspuns: IVANOVA , utilizator 09:56, 20 Aprilie 2012
Terasa blocului face parte din condominiul blocului, este proprietate comuna. Este normal ca aceasta sa fie reparata, nimanui nu i-ar conveni sa ii ploua in casa.
Va recomand sa il intelegeti pe vecin si sa va expirmati acordul in sensul repararii terasei. Chiar daca ceilalti proprietari nu sunt de acord, terasa se va repara din fondurile asociatiei, urmad ca cheltuielile sa fie repartizate proportional fiecarui proprietar. Puteti cere constituirea unei adunari generale a proprietarilor in care sa fie expusa aceasta problema si impreuna sa gasiti o solutie optima de rezolvare. Exista baza legala (legea nr. 230 din 2007), din partea proprietarilor este necesara vointa, bunaintelegere si respect reciproc.
Deci chiar daca sunt vecini care vor scrie pe hartia respectiva ca nu sunt de acord, oricum trebuie sa plateasca toata lumea? Problema ar mai fi ca, la noi la asociatie, nu exista fond de reparatii. Cel mai corect ar fi sa se tina o adunare generala? De fapt eu cred ca presedintele, prin faptul ca ne pune pe noi, ceilalti locatari, sa scriem ca nu suntem de acord, vrea sa se spele pe maini in legatura cu aceasta.
si eu mam intalnit cu aceeasi problema doar ca la noi au facut acoperis si ne-au amenintat ca daca nu dam banii ne da in tribunal, eu am fost si m-am interesat pt acoperis il costa o gramada de banii si proiecte ceea ce el nu are este facut la negru deci nu ne poate da in tribunal , dar daca facea cu izolatie cum este prevazut blocul eram obligati sa dam toti locatarii si daca nu doreai si dadeau si garantie 20 ani
Nu se poate "spala pe maini" daca trebuie reparat se repara.
Iar fondul de reparatii este bine de depus lunar o suma,nu doar cand aveti ceva de reparat,este mai usor pentru toata lumea. La noi se depun cate 2 RON/camera lunar,iar cand avem ceva de reparat avem de unde lua. Dar se poate calcula si o suma pe total condominiu si impartita pe cota-parte indiviza lunar.
Ce fel de hartie a ajuns la tine pentru ati exprima parerea?. :O

In alta ordine de idei, spune-mi si mie un motiv plauzibil sa nu fii de acord cu reparatia hidroizolatiei defecte?. Crezi, sau esti sigur, ca apa infiltrata nu o sa ajunga si la tine?.

Alte discuții în legătură

Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Judecata acoperis bloc DraglaGabriel DraglaGabriel Buna Ziua, Am o problema cu vecinul de la ultimul etaj, domnul s-a trezit de o luna sa reparam acoperisul, cei de pe casa scarii au hotarat ca prima oara se ... (vezi toată discuția)