avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Comunicare suspendare drept de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Comunicare suspendare drept de conducere

Buna ziua,

Din pacate, ma numar printre cei care nu au avut minte atunci cand s-au suit la volan dupa ce au consumat alcool. Regret, imi pare rau, dar timpul nu il mai pot da inapoi.

Multumesc lui D-zeu ca nu a fost cazul de alte "evenimente".

Ca si altii, am fost oprit de echipajul de politie intr-o seara.

Acum astept rezultatul analizelor si, resemnat, mai tot citesc despre alte cazuri similare.

Nu am gasit insa ca cineva sa fi primit o comunicare prin care se precizeaza ca nu mai am dreptul de conducere autovechicule pana la finalizarea dosarului penal.
(cauza : incalcarea prevederilor art. 87.1 din OUG 195/2002 Republicata). Eu am primit o astfel de comunicare.

Intrebarea mea este : avand in vedere ca la momentul trimiterii comunicarii nu se stiu rezultatul analizelor, cum s-a constatat ca as fi incalcat respectivul articol?

Am citit pe undeva ca treaba sta cam asa : am fost oprit, mi s-au luat probe de sange, au fost timise la IML. Intre timp, mi se deschide dosar de urmarire penala. Achit analizele, se trimit analizele de la IML la Politie. Asa este?

Ce se intampla mai departe si cand se comunica rezultatele ?

Cazul pesimist : rezultatul analizelor este peste limita cazului penal > 0,8

Cazul optimist : rezultatul analizelor este sub limita cazului penal < 0.8

Oameni buni, nu va suiti bauti la volan ! Personal, eu am invatat din aceasta tampenie facuta si sper sa se incheie cu bine.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
elzzup, utilizator
Multumesc pentru raspuns dar nu stiu daca este atat de simplu. Adica, de la savarsirea "faptei", nu ar fi trecut cele 3 luni de retinere a permisului. Si sa nu fiu pus sa platesc o amenda?:) Imi doresc sa fie asa cum spuneti dvs. dar nu cred :)
Multumesc pentru raspuns !
HG1391/2006
Art.219
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală sau încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat sau ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art.112 lit.c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara va cer sfatul intr-o problema de conducere sub influenta alcoolului elenarada21 elenarada21 persoana in cauza ma minte si vreau sa aflu adevarul de la cineva competent.Incidentul sa produs in zona ORHIDEA a fost oprit de un echipaj pus sa sufle in ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pt alcool srggg65 srggg65 Buna ziua, In 14 decembrie 2013 mi s-a retinut permisul pt consum de alcool.Concentatia fiind de 0,48 in aerul respirat.....s-au recoltat probele de sange ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.44 mg/l in aerul expirat - dosar penal? debian debian Buna seara! Am fost tras pe dreapta in jurul orelor 1:30 pt viteza (69 km/h) in Bucuresti sector 5, primind o amenda contraventionala de 70 lei; agentul ... (vezi toată discuția)