avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna ziua,
Am semnat un contract de munca pe o perioada de 6 luni ca asistent vanzari. In momentul de fata sunt in perioada de proba. As dori sa stiu daca atunci cand imi depun demisia mai este nevoie sa stau in preaviz. si daca da ,cate zile?


Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:58, 18 Aprilie 2012
Aveti mai multe posibilitati de incetare a c.i.m., si anume:
- incetarea c.i.m. in perioada de proba
art.31 alin.3 C.mun: Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

- incetarea c.i.m. cu acordul aprtilor
art.55 lit.b C.mun. - In acest caz, efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.

- incetarea c.i.m. prin demisie - art.81 C.mun. aceasta putand fi cu sau fara preaviz.
a. demisie cu preaviz
Termenul de preaviz este cel stipulat in c.i.m. si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere. Contractul individual de munca incetand la data expirarii termenului de preaviz .

b demisie fara preaviz
art.81 alin.7 c.mun. - angajatorul renunta total sau partial la preaviz

art.81 alin.8 c.mun. - Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie nicholas17 nicholas17 Buna ziua, Vreau sa stiu si eu daca imi dau demisia la zi mai trebuie sa stau in preaviz ? (vezi toată discuția)
Demisie la zi criistiina criistiina Mai exista demisie la zi? pot folosi aceasta cerere? Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. ... (vezi toată discuția)
Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)