avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat Medico legal de la Psihiatru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat Medico legal de la Psihiatru

O matusa imi lasa apartamentul, facem donatie cu uzufruct, mentionez ca are 90 ani si avem nevoie de certificat medicolegal, este valabil cel de la psihiatru???se contesta acest document in instanta???
va multumesc
Certificatul medico-legal psihiatric va fi necesar pentru incheierea donatiei (act de dispozitie) mentionate de dvs. Daca actul de donatie incalca rezerva succesorala a celorlalti mostenitori rezervatari (copii matusii), acesta poate fi supus reductiunii.

Pentru a il obtine trebuie sa va programati la Comisia de prima expertiza psihiatrica (trebuie sa aveti actul de identitate al matusii in original), sa achitati o taxa de 185 lei sau de 610 lei daca nu este deplasabila si sa completati o cerere de examinare. Dupa indeplinirea acestor formalitati veti primi 2 bilete de trimitere: catre medicul de familie si catre Centru teritorial de sanatate mintala.

Cu rezultatele celor 2 trimiteri si cu celelalte documente medicale(daca aveti), va prezentati la comisie la data programarii.
Odata emis certificatul medico-legal, aveti la dispozitie 30 de zile calendaristice, incepand de la data examinarii matusii de catre comisie, sa va prezentati la notar.
Da, stiam ceva de INML insa notarul a spus ca este de ajuns un document de la un medic psihiatru cu cabinet individual (numai ei pot elibera acest document).
Deci care i varianta corecta???

va multumesc
Certificatul respectiv emis de un cabinet individual, poate purta mai usor indoiala, decat cel obtinut de la INML.....ramane la latitudinea dvs., cum doriti sa procedati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unul dintre proprietarii apartamentului pe care vreau să-l cumpăr are alzheimer. i se acordă certificat medico-legal de la iml dacă are această afecțiune? Mitrus Cristian Mitrus Cristian Buna seara.am o problema:vreau sa cumpar un apartament,proprietari sunt 2 mostenitori,mama si fiu,mama sufetind de boala altzaimer ,nu are discernamant si noua ... (vezi toată discuția)
Sunt într-o mare dilemă. vreau să cumpăr un apartament de ... davidbeck davidbeck Sunt într-o mare dilemă. Vreau să cumpăr un apartament de la o persoan în vârstă. Prețul este foarte bun. Dilema și îngrijorarea vine de la faptul ... (vezi toată discuția)
Contestare cml si expertiza constantin_nicu_cl constantin_nicu_cl Prin decizia I.C.C.J nr 1952/22.03.2005 am fost condamnaat definitiv pentru savarsirea infractiunii de cercetare abuziva.La dosar a fost depus un certificat ... (vezi toată discuția)