avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIERE COLECTIVA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIERE COLECTIVA

Am fost concediata in data de 4 aprilie 2012 si in urma concedierii voi primi plati compensatorii in valoare de 15000 dar in mana primesc doar 10900.Am intrebat de ce mi se retin acesti bani la care mi s-a raspuns ca acest venit se impoziteaza da pe langa acesta mi se retin bani pentru sanatate.In acest moment eu depun actele pentru somaj din care urmeaza sa mi se retina si de aici bani pt sanatate.Este corect sa mi se retina bani pentru sanatate?Exista vreo lege care sa sustina aceasta?
Cel mai recent răspuns: PETRUFELICIAN , utilizator 23:34, 18 Aprilie 2012
Asupra platilor compensatorii se retine angajatului:
-contributia individuala de asigurari sociale
- contributia individuala de asigurari sociale de sanatate
Din indemnizatia de somaj nu vi se retine contributie de sanatate
ART. 213 din Legea 95/2006
2) Sunt asigurate persoanele aflate in una dintre urmatoarele situatii, pe durata acesteia, cu plata contributiei din alte surse, in conditiile prezentei legi:
a) satisfac serviciul militar in termen;
b) se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca, acordat in urma unui accident de munca sau a unei boli profesionale;
c) se afla in concediu pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani;
d) executa o pedeapsa privativa de libertate sau se afla in arest preventiv;
e) persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj;
f) sunt returnate sau expulzate ori sunt victime ale traficului de persoane si se afla in timpul procedurilor necesare stabilirii identitatii;
g) persoanele care fac parte dintr-o familie care are dreptul la ajutor social, potrivit Legii nr. 416/2001, cu modificarile si completarile ulterioare;
h) pensionarii, pentru veniturile din pensii pana la limita supusa impozitului pe venit;
i) persoanele care se afla in executarea masurilor prevazute la art. 105, 113, 114 din Codul penal; persoanele care se afla in perioada de amanare sau intrerupere a executarii pedepsei privative de libertate, daca nu au venituri.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari
Multumesc pentru informatie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata retroactiva cas laura pop laura pop Sint pensionata din mai 2008,pensie de batrinete.Acum ca sa am calitatea de asigurat,mi se cere de catre dir.san.publ.sa platesc retroaciv pe 4 ani CAS in ... (vezi toată discuția)
Calitatea de coasigurat soledad soledad in ce conditii si daca poate fi coasigurat fiul/fiica sub 26 de ani, care nu lucrează, dar nu este nici elev nici student. nu are nici proprietati nici alte ... (vezi toată discuția)
Coasigurat ralucaboeriu ralucaboeriu Buna ziua! Pe perioada concediului maternal de cresterea copilului de 2 ani, coasiguratii beneficiaza de sanatate ? Multumesc! (vezi toată discuția)