avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata retroactiva cas
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata retroactiva cas

Sint pensionata din mai 2008,pensie de batrinete.Acum ca sa am calitatea de asigurat,mi se cere de catre dir.san.publ.sa platesc retroaciv pe 4 ani CAS in valoare de 300 lei ,plus penalitati 15 lei.Mi se pare aberant ca fiind in pensie deja de un an sa mi se ceara acum sa platesc asigurari retroactiv. Eu stiam ca fiind pensionar la lim.de virsta ti-ai incheiat cu datoriile la stat. poate ma ajuta cineva cu un raspuns.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 11:25, 21 Octombrie 2009
Daca aveti pensie mare, supusa impozitului pe venit, trebuie sa platiti contributie la sanatate si, pentru ca nu v-au retinut-o din pensie probabil, trebuie sa aduceti din bani inapoi.

Text extras din: Lege nr. 95/2006 - privind reforma în domeniul sănătăţii@

(2) Sunt asigurate persoanele aflate în una dintre următoarele situaţii, pe durata acesteia, cu plata contribuţiei din alte surse, în condiţiile prezentei legi:
a) Abrogat;
b) se află în concediu pentru incapacitate temporară de muncă, acordat în urma unui accident de muncă sau a unei boli profesionale;
c) se află în concediu pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
d) execută o pedeapsă privativă de libertate sau se află în arest preventiv;
e) persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj;
f) sunt returnate sau expulzate ori sunt victime ale traficului de persoane şi se află în timpul procedurilor necesare stabilirii identităţii;
g) persoanele care fac parte dintr-o familie care are dreptul la ajutor social, potrivit Legii nr. 416/2001, cu modificările şi completările ulterioare;
h) pensionarii, pentru veniturile din pensii până la limita supusă impozitului pe venit;
Text extras din: Lege nr. 95/2006 - privind reforma în domeniul sănătăţii@

(4) Categoriile de persoane care nu sunt prevăzute la alin. (1) şi (2) au obligaţia să se asigure în condiţiile art. 211 şi să plătească contribuţia la asigurările sociale de sănătate în condiţiile prezentei legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de coasigurat soledad soledad in ce conditii si daca poate fi coasigurat fiul/fiica sub 26 de ani, care nu lucrează, dar nu este nici elev nici student. nu are nici proprietati nici alte ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva PETRUFELICIAN PETRUFELICIAN Am fost concediata in data de 4 aprilie 2012 si in urma concedierii voi primi plati compensatorii in valoare de 15000 dar in mana primesc doar 10900.Am ... (vezi toată discuția)
Statut pentru serviciile medicale clinice Elisabeta C. Elisabeta C. Ce statut voi avea pentru serviciile medicale clinice cand voi fii in indemnizatie CCC? mentionez ca am fost salariat pe perioada determinata, iar acum nu mai ... (vezi toată discuția)