avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Control pt. rambursare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Control pt. rambursare TVA

Buna ziua,

Stie cumva cineva daca exista vreo prevedere legala privind durata de timp de la cererea de rambursare a TVAului si inceputul controlului. Am cerut rambursare de TVA prin decontul din 25 Martie si nu au venit in control nici pana acum. Am vorbit la telefon cu ei la finante si mi-au spus ca vin astatzi, dar i-am sunat din nou ai au zis ca probabil vin in vreo 2-3 zile. Mie imi este urgent sa primesc acesti bani. Stiti cumva un temei legal privind acest aspect si totodata privind perioada de timp de la finalizarea controlului pana la rambursarea efectiva a banilor?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: SfetcuArabela , utilizator 15:43, 18 Aprilie 2012
Buna ziua,

M-am documentat mai mult si am gasit in Codul Fiscal un termen de 45 de zile pt. solutionarea dosarului. Dar nu am inteles: 45 de zile doar pt. solutionarea dosarului sau la finele celor 45 de zile se platesc si banii?
Buna ziua,

Am trecut prin controale de tva la firma la care lucrez si de regula un control pe rambursare de tva nu dura mai mult de o saptamana ( actele fiind in regula), dupa care fiscul intocmea procesul verbal de inspectie, se semna firesc de ambele parti, si totul fiind ok in maxim 2 luni primeam banii ( poate dura si mai putin, o luna). Dupa control puteti si verifica pe mfinante.ro starea decontului respectiv si data cand sunteti programati la plata. Datele erau de obicei a la sf. lunii si la inceputul lunii ( pe 30 si pe 04 ale lunii).

Mult succes si rabdare!
Procedura de control o stiu pt. ca am avut foarte multe controale pana acum dar da, de fiecare data dura 1-2-3 luni sa primim banii efectiv dupa incheierea controlului. Si de asta vroiam sa stiu daca nu este vreo prevedere legala prin care ei ar trebui sa dea banii mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare t.v.a. IARCA IZABELA IARCA IZABELA Daca o persoana are intreprindere individuala (I.I.) si are ca obiect de activitate transport marfa intern poate sa recupereze T.V.A. si daca da, cat si cum. (vezi toată discuția)
Rambursare tva limita 10000ron undelfin undelfin Intentionez sa cer rambursare tva = ~7000ron. nu am cerut niciodata rambursare de la infiintarea firmei (aprox 4 ani) tva-ul este aferent unui contract de ... (vezi toată discuția)
Termen rambursare tva Mihaela Tatiana Mihaela Tatiana buna ziua. Am urmat. intrebare: nu mai este valabil termenul de 45 de zile de solutionare a decontului de tva cu optiune de rambursare? Am inteles ca, pt ... (vezi toată discuția)