avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lamuriri succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lamuriri succesiune

Mama mea a decedat in februarie 2006,nu am facut succesiunea de fapt am dat o declaratie la notar ca renunt in favoarea tatalui meu .Mentionez ca sunt unicul lor fiu,acum a murit si tatal meu.Parintii mei au o casa si teren unde au locuit care au fost doar pe numele mamei mele.Acum la decesul tatalui am gasit actul original de vanzare cumparare al casei care e pe numele mamei.Tot acum am gasit un act notarial "TESTAMENT UNIVERSAL"facut de parintii mei in care mama ii lasa lui tata toate bunurile mobile si imobile dupa decesul ei.
Intrebarea mea este acum cand voi deschide succesiune dupa decesul tatalui meu voi fi nevoit sa platesc si pentru succesiunea dupa mama ? sau se va tine cont ca am dat declaratie la notar ca renunt in favoarea tatalui si de acel testament si voi plati doar taxele de succesiune dupa tatal meu.
Mentionez ca sunt singurul lor fiu si am 2 copii iar acum as vrea sa trec direct pe numele copiilor aceasta proprietate.
Aceata fiind de fapt si dorinta parintilor mei ca aceasta casa sa ramana copiilor mei dupa moartea lor.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lilysta , utilizator 18:42, 16 Decembrie 2008
Deschiderea succesiunii la instanta va ajuta sa platiti taxe mai mici.
Nu inteleg !:(
Tata a murit in 26.noiembrie 2008 noi vrem sa mergem imediat dupa sarbatori sa rezolvam problemele .
Deci nu trebuie neaparat sa ne prezentam la un notar ?
Cum sa ma adresez instantei ?
Nu sunt niste taxe in plus de achitat ?
Nu vreau sa fiu inteles gresit.........casa este f.veche si nu prea se poate locui in ea,de vanzare nici nu poate fi vorba,terenul de cca 400mp este intradevar intr-o zona buna.......dar vrem sa avem actele in ordine...........si ni s-a spus ca aceste taxe pentru succesiune ar fi de vorba de zeci de mii de euro...............bani greu de adunat .in coditiile in care eu sunt pensionar,sotia salariata cu salariu minim pe economie iar copii inca sunt la scoala.........
Multumesc si mai astept sugestii si sfaturi
Nu trebuie sa mergeti la notar.
Va poate redacta un avocat actiunea pentru instanta fara sa va reprezinte in instanta daca va puteti descurca singuri la proces.
Daca mostenitorii se inteleg intre ei totul va fi bine.Nu va fi o judecata efectiva pt ca nu aveti pe ce sa va judecati.Aveti drepturile stabilite prin lege.

avocat Claudiu Lascoschi
Claudiuuuuuu!!! Allooooo!
E un singur mostenitor, cu cine sa se judece? Aiurea, asa, sa faca actiuni?
X-(

Domnule, v-am spus eu care e taxa aceea, acum imi ziceti ca v-a spus cineva de mii de euro... Dv. cititi ce scriu eu aici sau scriu degeaba, ca sa stiu sa nu-mi mai pierd timpul... Stiti cat e taxa, calculati si dv.
La instanta nu e ca la notar, aveti nevoie de un avocat, deci in loc sa platiti un notar veti plati un avocat. In plus, nu aveti cu cine va judeca, deci n-as pune pret pe solutia asta...
Ati fost la notar cu actele ca sa intrebati cat costa?
Mergeti sa va faca un calcul, nu are nici o importanta cat a platit x sau y. Singura modalitate sa aflati cat costa e sa mergeti la notar cu actele de proprietate ale tuturor bunurilor care au ramas ca sa va poata face o evaluare conform grilei notariale si sa va spuna taxele.

Alte discuții în legătură

Succesiune corina stancu corina stancu tata a murit, mama traieste si noi sintem 2 copii. daca exista un testament facut intre cei 2 soti (prin care isi lasa unul altuia bunurile dupa moarte), este ... (vezi toată discuția)
Succesiunea nucsa nucsa :yes:Buna seara.As dori sa stiu anumite date referitoare la succesiune .Tatal meu a decedat in decembrie 2008.Mama mea traieste si mai am o sora.Tata impreuna ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire serbanalexandrescu serbanalexandrescu Buna ziua. In urma cu un an jumatate , tatal meu a murit. Mama mea traieste, si eu sunt unicul copil. In urma decesului tatalui meu , a ramas un apartament , ... (vezi toată discuția)