avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Garantarea contractuala a unor servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Garantarea contractuala a unor servicii

Buna ziua,as dori sa achizitionez un serviciu de internet de la un comerciant de piata, insa in contractul pe care mi-l ofera (minim 24 de luni),comerciantul nu-mi garanteaza MINIMUL de trafic (ex:0.5mbps, 1mbps ,...5mbps) insa imi garanteaza doar maximul pe care l-as putea atinge (ex:7.2mbps s-au 20mbps) .In aceste conditii exista vreun paragraf de lege care ma apara pe mine ca si consumator ca nu voi fi inselat de catre comerciant (ex: viteza de trafic poate sa fie zile, saptamini, luni, aproape de zero), iar eu consumatorul sa platesc un serviciu de care nu pot beneficia in conditii acceptabile, si bine"nteles nici sa nu pot rezilia acest contract. Multumesc ,o zi buna tuturor
Cel mai recent răspuns: bunicumiki , utilizator 12:07, 2 Mai 2012
Sincer, nu imi aduc aminte sa fi vazut vreodata un astfel de text de lege. Adica, din moment ce acel furnizor nu garanteaza contractual traficul minim de internet pe care il poate asigura, inseamna ca stie ca acest lucru este greu de realizat. Am avut o buna prietena in situatia dvs. Solutia aleasa de ea a fost alegerea unui alt plan tarifar, superior atat dpdv al pretului, cat si al traficului.
Ordonanţă de urgenţă nr. 111/2011
Art. 79
(2) Conexiunea furnizată trebuie să asigure utilizatorilor finali posibilitatea de a efectua comunicaţii vocale, comunicaţii prin fax şi comunicaţii de date, la o viteză de transfer suficientă pentru a permite accesul funcţional la internet, având în vedere tehnologiile utilizate preponderent de majoritatea abonaţilor şi fezabilitatea tehnologică.
In prezent detin un asemenea serviciu de la firma mai marunta, insa am probleme de semnal (EX: merge netul 20,..50 de minute cu o viteza acceptabila ,dupa care "cade" ,1h...3h) cind merge mai mult timp continu ,fara sa cada 2h..,3h,nu este viteza (stai 4/5 minute sa deschida o pagina) . De aceea am pus intrebarea ,pentru ca "am auzit" ca ar fi ceva care ii obliga pe comercianti sa schimbe contractele in care sa garanteze acest MINIM
Sunt de acord cu citarea facuta de colegul Munteanu. Ramane problema dovezii. Cum definim "viteza de transfer suficienta"? Cum o probam? Prin reclamatii repetate facute operatorului. Fara sa citez vreun text de lege, parerea mea este ca doar in instanta puteti solicita rezilierea contractului. Faceti mai multe reclamatii repetate (in scris, inregistrate la ei), ca sa puteti dovedi faptul ca reteaua nu functioneaza. Nu cred ca puteti obtine garantarea acelui MINIM, ci mai curand rezilierea contractului.
Monitorizati si desfasuratoarele traficului, sa vedeti ce contin.
Multumesc pentru raspunsuri . Viteza de trafic se verifica cu (speedtest.net ,s-au cu ,viteza mea. ro) dupa care poti da "share" si ai dovada in calculator ,pe care o poti trimite comerciantului. Problema mea nu este cu actualul comerciant (aici am deja un compromis, extracontractual :viteza/plata) ,insa eu doresc sa-l schimb cu un comerciant mare,cel mai mare dupa piata de telefonie care au viteza mai mari (spun ei, PINA LA... 100Mbps), si aici este problema :ei nu garanteaza MINIMUL , dar iti garanteaza " pina la".. si nici nu faci alte intelegeri extracontractuale cu ei (au contracte standard in toata tara). Degeaba ai dovada ca traficul poate fi si zero, pe ei nu-i intereseaza ,pentru ca nu iti garanteaza nici un MINIM. Dau un citat dintr-un asemenea contract :.[."Maximul de performanta a acestui serviciu este influentat de tipul de echipament folosit pentru transmisia de date (telefon, card de date sau modem USB), de pozitia utilizatorului in aria de acoperire a celulei si de gradul de incarcare a retelei radio din zona respectiva in momentul utilizarii serviciului. Vitezele minime sau maxime de acces la Internet folosind serviciul firmei noastre atat pentru descarcare (download) cat si pentru trimitere (upload) de informatii din si catre Internet nu sunt garantate, acestea depinzand de conditiile prezentate mai sus".].....cam asta este situatia, iar contractul merge inainte ,cel putin 24 de luni .................... O zi placuta.

Alte discuții în legătură

Internetul mobil merge slab, ce pot sa fac?? ContSters118896 ContSters118896 Buna ziua. Am o problema.Am conectat inernet mobil de la [i][EDITAT][/i], nelimitat in 2008 decembrie cu 2 ani de contract.E bine cind am pus internetul la ... (vezi toată discuția)
Contract clicknet (telekom) - taxa de reziliere mihainae21 mihainae21 Buna seara! In anul 2014 am facut un contract de internet fix la Clicknet (acum Telekom), serviciu pe care eu unul il folosesc mai mult in weekenduri si in ... (vezi toată discuția)
Contract servicii internet lucian0308 lucian0308 Acum 2 luni am facut un contract business personalizat cu o firma cred ca cea mai mare din Bucuresti care ofera servicii de internet la domiciliu. Prima ... (vezi toată discuția)