avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Detalii intampinare proces pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Detalii intampinare proces pensie alimentara

Buna ziua,
Sunt un tata ce plateste pensie alimentara din 2005 (decembrie) , aceasta in cuantum de 400 de lei . Dupa divort , s-a stabilit aceasta suma ca fiind de platit pana implineste copilul 18 ani. Luna aceasta a fost ultima in care mi s-au oprit banii pe statul de salariu si, cu toate ca eram dispus sa platesc aceasta suma cat copilul merge la cursuri, oricare ar fi acelea , copilul m-a dat in judecata pentru pensie alimentara .
Nu o condam, pana la urma , ce e scris e bine scris ...un act face totul in legalitate .

Problema mea este ca nu stiu ce inseamna ''intampinare'' care trebuie facuta cel tarziu pana in 21 aprilie si as vrea sa aflu , daca ma poate ajuta cineva cum trebuie facuta si daca se ia in calcul , cumva si faptul ca m-am recasatorit si actuala sotie e acum in somaj si doi copii(ai sotiei) ce tocmai au terminat liceul si nu sunt angajati . Pe langa acestea am si credite , se ia in calcul o asa situatie ? Multumesc anticipat pentru orice ajutor ,
Cu bine .
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:00, 18 Aprilie 2012
Conform art. 530 din Noul Cod Civil, cand intretinerea este datorata de parinte, ea se stabileste pana la o patrime din venitul sau lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii si o jumatate pentru 3 sau mai multi copii.


Pensia de intretinere se poate stabili sub forma unei sume fixe sau intr-o cota procentuala din venitul net lunar al celui care datoreaza intretinere.

Conform Art. 530 din NCC obligatia de intretinere se executa in natura, prin asigurarea celor necesare traiului si, dupa caz, a cheltuielilor pentru educare, invatatura si pregatire profesionala si doar daca aceasta obligatie nu se executa de bunavoie, in natura, instanta de tutela dispune executarea ei prin plata unei pensii de intretinere, stabilita in bani.

Se vor avea in vedere posibilitatile de plata, raportate la veniturile obtinute.
Intelegand ca copilul a implinit 18 ani, fica dvs. s-a adresat instantei pentru continuarea platii pensiei de intretinere pana la finalizarea studiilor dar nu mai tarziu de 26 ani,

Intampinarea este acel document pe care trebuie sa il faceti ca raspuns la cererile ficei dvs. Practic trebuie sa spuneti daca sunteti de acord cu plata pensiei, daca doriti sa fie stabilita intr-un anumit cuantum avand in vedere existenta si altor obligatii financiare precum si faptul ca dvs. considerati ca suma pe care o propuneti acopera necesitatile copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Crisssyb Crisssyb Buna ziua, As dori si eu sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara la un salariat care lucreaza in armata. Din ce stiu eu e 30% din salariu dar cei din ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere ovidiudtru ovidiudtru Fosta soție a cerut majorarea pensiei de intretinere a doi copii, unul de 10 ani și cel de-al doilea în vârstă de 18 ani, încă elev la liceu,solicitând ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentară Valentina100483 Valentina100483 Buna ziua..Soțul meu a fost dat în judecată pt pensia alimentară dar i sa luat si din bonusuri si prime,din cate stiu nu se poate lua din bonusuri si ... (vezi toată discuția)