avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numai presedintele de asociatie actioneaza ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numai presedintele de asociatie actioneaza restantierii in instanta ?

Buna seara . Ma puteti "lamuri" si pe mine in legatura cu o problema,va rog ... ?! Pe scurt : sunt presedinta unei asociatii de proprietari fara a fi proprietara apartamentului in care locuiesc , acesta este proprietatea parintilor sotului meu . Pentru a putea actiona in instanta restantierii la intretinere cenzorul blocului impreuna cu administratoirul doresc demiterea mea pe motiv ca nu sunt proprietar si nu pot actiona in instanta restantierii la intretinere. Intrebare : numai prin demiterea mea pot fi actionati in instanta restantierii sau actiunea poate fi inaintata si de catre comitetul executiv sau de catre vicepresedintele asociatiei, nu exclusiv de catre presedintele asociatiei ? In speranta unui raspuns cat mai prompt - multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: mirei_80 , utilizator 20:20, 11 Mai 2012
Multumesc !
Dar in cazul destituirii mele contractele de utilitati,reparatii ,hidroizolatii etc. pot fi anulate sau atacate in instanta pe motiv ca nu au valoare juridica intrucat "mandatul" nu a fost "legal" ? Din nou multumesc anticipat !
Mandatul dv. este valabil in conditiile in care, aleasa fiind in AG, aceasta alegere nu a fost contestata in instanta, conform Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, in rastimpul de 45 de zile de la desfasurarea AG in care ati fost aleasa.

Am dat un raspuns asemanator si in alt topic deschis de @Anca07 pe aceeasi tema.
www.avocatnet.ro/content/for...
:love2::love2::vishenka::love2::love2:
Revenind .... intre timp fostul cenzor ( caci a fost demis ca urmare a a.g. ) a facut o sesizare la primaria de sector care a raspuns la aceasta "spunand" ca,fiind asociatie de proprietari - "nu se baga" ! Acesta (fostul cenzor) si-a exprimat intentia de a depune o plange la tribunal . Intrebarea ar fi .... ce sanse de castig ar avea ? Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2012
mirei_80, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu restantierii dati in judecata Anca07 Anca07 S-a hotarat in A.G. ca restantierii sa fie actionati in judecata, dar au aparut unele probleme legate de legalitatea Comitetului Executiv. Actualul presedinte ... (vezi toată discuția)
Renuntare la functia de presedinte de asociatie tiberiu8mai tiberiu8mai Va rog sa-mi spuneti cum un presedinte de asociatie poate sa ,,scape\\" de acesta functie cel mai simplu si repede ? Un presedinte de asociatie daca refuza ... (vezi toată discuția)
Presedintele de asociatie ludwuk20 ludwuk20 1.Comitetul executiv al asociatiei de proprietari a hotarat sa incheie un contract de mediere pentru locatarii restntieri care depasesc o anumita suma . ... (vezi toată discuția)