avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie de proprietari - care sunt beneficiile unui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie de proprietari - care sunt beneficiile unui sef de scara?

Buna ziua. As dori sa stiu cu exactitate care sunt beneficiile unui sef de scara? Ce scutiri are acesta la plata intretinerii, cate persoane din familia acestuia sunt scutite de plata intretinerii si in ce conditii, este remunerat si cu o suma de bani pe langa scutirea de la plata intretinerii?

As dori sa mai stiu cum se calculeaza cota parte de cheltuieli provenite din pierderile de apa rece?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 18:10, 20 Aprilie 2012
Normele in vigoare nu precizeaza functia sau calitatea de sef de scara
Normele in vigoare nu prevad facilitatea scutirii de la plata cotelor de intretinere a persoanelor care desfasoara activitati in diferite calitati sau responsabilitati in cadrul asociatiei de proprietari
Presedintele ,membrii comitetului executiv si cenzorul pot fi remunerati ,in temeiul disp art 32*1 ,33*2 din L nr 230/2007 ,HG nr 1588/2007
Pentru repartizarea pierderilor de apa ,exista 4 variante de calcul ,conditionat de hotararea adunarii generale a proprietarilor
Daca pe lista de plata lunara este afisat ca seful de scara este platit in rubrica cheltuielilor calculate in functie de cota parte indiviza, se calculeaza salariul acestuia la fel cu toate celelalte salarii ( adm., pres., membri comitet, ingrijitoare , etc. ). Nu pot sa cred ca un membru proprietar al asociatiei existente pe acolo, nu stie sa calculeze salariile platite de exemplu in functie de cota indiviza sau in functie de nr. de persoane. Este elementar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Remunerarea comitetului asociatiei de proprietari VanessaRhett VanessaRhett Buna ziua. As dori sa stiu in baza carei legi, sau dispozitii legale sunt remunerati cenzorul, presedintele de asociatie si administratorul de bloc? La mine ... (vezi toată discuția)
Banii pentru reparatii si cota indiviza MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua Ma numesc Mirela Dorobantu si detin un apartament cu 4 camere in Bucuresti. Am inteles ca de fiecare data cand se fac reparatii, fiecare ... (vezi toată discuția)
Tevi orizontale de caldura + lipsa calorifere hajnyci hajnyci Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat in rezolvarea problemei urmatoare: suntem proprietari noi ai unui apartament de 3 camere, care este situat la etajul ... (vezi toată discuția)