avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura reabilitarii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura reabilitarii

am fost condamnat in anul 2004 la 1 an si 8 luni cu suspendare iar in 2007 la 10 luni cu executare din care am executat 5 luni si 2 saptamani,de atunci nu mai am nici o abatere legala.Intrebarea este cum pot sa obtin reabilitarea si daca mai imi apare ceva in cazier.
Cel mai recent răspuns: ratzvan , utilizator 20:03, 19 Aprilie 2012
pedeapsa de 1 an si 8 luni a fost ptr furt iar cea de-a doua ptr conducere fara permis.Am avut 8 luni de la furt si mi-au dat inca doua de la conducere in total 10 luni.dupa 5 luni si 2 sapt am fost eliberat conditionat.
eu recomand sa apelati la un avocat.
Da, se pare ca este incidenta reabilitarea de drept, pentru care este necesar sa deputeti cerere in constatarea reabilitarii de drept.Competenta apartine judecatoriei ,fie cea care a judecat in prima instanta cauza in care s-a pronuntat condamnarea, fie instanta corespunzatoare in a carei circumscriptie domiciliati.
Nu aveti nevoie de avocat, iar un model de cerere gasiti si aici:
[ link extern ]
multumesc de informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se sterge cazierul daca se sterge automat fara proces adrianstefan79 adrianstefan79 in 2005 am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare pt furt calificat...nu am mai avut nici o treaba cu politia sau ceva de genul asta....se sterge ... (vezi toată discuția)
Stergere cazier pentru permis laviv79 laviv79 Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate obtine un cazier curat (prin reabilitare). Persoana in cauza are 2 fapte penale (complicitate furt auto si conducere ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca / de drept DIANNE33 DIANNE33 Va rog sa imi oferiti un raspuns competent in problema \"reabilitarii judecatoresti sau de drept\" in speta dupa cum urmeaza: - o persoana a fost condamnata ... (vezi toată discuția)