avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire prin testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire prin testament

Buna ziua, daca tatal meu vitreg imi lasa prin testament toata averea sa numai mie, copii lui pot ataca acest testament? Adica, exista riscul ca eu conform testamentului tatalui meu vitreg sa nu pot intra in posesia integii mosteniri lasate de el?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 18:13, 19 Aprilie 2012
Buna ziua. Daca ceilalti descendenti invoca in termen legal reductiunea liberalitatii on instanta , instanta va va acorda doar partea din succesiune care nu incalca rezerva succesorala a celorlati mostenitori rezervatari . In caz ca nu se invoca reductiunea veti fi beneficiarul testamentului .
Multumesc pentru raspuns, insa m-ar ajuta si mai mult cateva detalii mai " pe romaneste". Oricum va multumesc pentru lamurire. Eu credeam ca testamentul este irevocabil.
Multumesc, intre timp m-am lamurit cine sunt mostenitorii rezervatari si ce reprezinta rezerva succesorala. E totul clar.
Testamentul nu este un act revocabil, el poate fi revocat de testator, adica de cel care I'l face, pana in ultima clip a a vietii sale....
Testamentul va fi atacat de fratii dvs, de copii tatalui dvs pentru ca le incalca rezerva succesorala de care nici cel care a testat nu poate dispune, aceasta rezerva succesorala este conferita de lege! Deci la dezbaterea mostenirii ceilalti copii ai tatalui dvs vor cere reductiunea testamentului si nu veti putea beneficia de toata averea lasata de tatal dvs, ei vor culege rezerva succesorala cuvenita, fie pe cale amiabila, la notar , fie in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua tatălui meu ia fost facut un testament prin care bunicul ... Andreea_georgiana Andreea_georgiana Buna ziua Tatălui meu ia fost facut un testament prin care bunicul meu ia lasat lui toată averea.. In acel testament este trecut si pământul din câmp ... (vezi toată discuția)
Testamentul poate fi atacat? raducrisa raducrisa Testamentele intre soti pot fi atacate de copiii dintr-o alta casnicie? (vezi toată discuția)
Testament grazzia grazzia Buna ziua! Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)