avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Tatălui meu ia fost facut un testament prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Tatălui meu ia fost facut un testament prin care bunicul ...

Buna ziua
Tatălui meu ia fost facut un testament prin care bunicul meu ia lasat lui toată averea.. In acel testament este trecut si pământul din câmp care este a bunicului înainte de căsătoria cu bunica mea (fiind si bunica decedată) intrebarea mea este următoarea. Poate tatăl meu sa treacă pământul pe numele lui pe baza testamentului si a actului de pământ fără a mai dezbate moștenirea pe pământ? Pentru a trece restul de mostenire(casa) pe numele lui știu ca trebuie sa dezbată mostenirea ca pe casă era trecută si bunica mea.. Dar la pământ bunica nu este.. Mulțumesc pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:16, 27 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate tatăl meu sa treacă pământul pe numele lui pe baza testamentului si a actului de pământ fără a mai dezbate moștenirea pe pământ?

Nu.
Dar pentru a dezbate doar de pe pământ moștenirea este nevoie si de ceilalți frați a tatălui meu? Avand in vedere ca bunicul meu ia lasat tatalui meu toată averea lui?


Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
Da.
Testamentul este atacabil, și poate fi atacat în instanță de frații tatălui.
De ce se poate ataca? Pentru ca bunicul meu era lucid(in putere) în momentul in care ia facut testamentul tatălui meu. Si a fost decizia bunicului de ai lasa toată averea tatălui meu..
Dapix a scris:

Testamentul este atacabil, și poate fi atacat în instanță de frații tatălui.

Alte discuții în legătură

Mostenire prin testament blecota blecota Buna ziua, daca tatal meu vitreg imi lasa prin testament toata averea sa numai mie, copii lui pot ataca acest testament? Adica, exista riscul ca eu conform ... (vezi toată discuția)
Vocatie succesorala. reprezentarea ContSters297911 ContSters297911 Buna ziua fiind 3 copii la parinti, unul dintre copi decedeaza, cum se imparte mostenirea persoana decedata avand la randul ei 2 copii ... (vezi toată discuția)
Mostenirea ragazza_morena2009 ragazza_morena2009 as dori sa stiu in cazul in care bunica mea a murit si mie mi-a lasat testament in care ma numeste mostenitor al ei alaturi de copiii ei am drept de castig ... (vezi toată discuția)